17 вересня – день рятівника

17 вересня – день рятівника

17 вересня – день рятівника

Поділитися новиною

17 вересня – день рятівникаСаме в цей день Православна Церква вшановує Пресвяту Богородицю Неопалима Купина. Цей чудотворний образ, як і рятувальники, захищає людей від пожеж та іншого лиха й допомагає їм у тяжку хвилину.

Оберігати державу та її громадян від пожеж і надзвичайних ситуацій завжди було благородною справою.

Тож беручи до уваги значний внесок працівників аварійно-рятувальних служб, пожежної охорони, інших спеціальних формувань, а також громадян у справі ліквідації наслідків надзвичайних ситуацій, захисту життя і здоров’я людей, Указом Президента України від 12.09.2008 встановлено свято – День рятівника. Державна служба з надзвичайних ситуацій України недаремно має гасло “Запобігти. Врятувати. Допомогти”. Воно відображає нелегкі будні рятувальників. Попередження та ліквідація пожеж, різного роду аварій і катастроф, стихійного лиха, знешкодження боєприпасів, рятування людей на воді, під час дорожньо-транспортних пригод – ось далеко не повний перелік завдань оперативно-рятувальної служби цивільного захисту – служби 101.

Організацію та координацію у сфері цивільного захисту, запобігання та організації реагування на надзвичайні ситуації в місті Гадяч та районі покладено на Гадяцький районний сектор ГУ ДСНС України у Полтавській області, державну пожежно-рятувальну частину ДПРЧ-6. Загальна чисельність рятувальної служби цивільного захисту нашого міста – 26 чоловік, на озброєнні – 4 одиниці техніки. На щодобовому чергуванні перебуває чотири чоловіки особового складу та 4 одиниці пожежно-рятувальної техніки. З початку року підрозділом ліквідовано 54 пожежі, 132 рази надавалася допомога населенню та іншим службам, зафіксовано 14 випадків виявлення вибухонебезпечних предметів Другої світової війни, з яких вивезено та знешкоджено 52 небезпечних знахідки. Під час проведених оперативно-тактичних дій було врятовано чотирьох наших співвітчизників, більше 30 будівель і споруд, 151 одиницю техніки та матеріальних цінностей на суму понад три мільйони гривень. 

Хочеться подякувати за підтримку та розуміння керівництву місцевих органів влади та місцевого самоврядування, керівникам силових та контролюючих органів міста та району, а також керівникам підприємств, підприємцям, які допомагають вживати всіх можливих заходів щодо зміцнення техногенної і пожежної безпеки в місті та районі, підтримувати матеріально-технічну базу пожежно-рятувального підрозділу. Можу з упевненістю заявити, що робота гадяцьких рятувальників завжди була і буде направлена на посилення рівня безпеки в місті та районі, оперативної готовності підрозділу, аби мешканці завжди почували себе захищеними й були впевненими, що в разі надзвичайної події вони не залишаться наодинці з небезпекою.

Сьогодні висловлюємо глибоку вдячність ветеранам пожежної охорони, які присвятили своє життя справі боротьби з вогнем і сьогодні допомагають нам у розв’язанні щоденних проблем. У цей святковий день, дорогі колеги, прийміть найкращі побажання: сил та наснаги, міцного здоров’я і щастя, сімейного затишку і благополуччя, мужності, злагоди та нових професійних звершень в ім’я розбудови нашої держави! Нехай на теренах мужньої професії вас не залишає лицарський дух людяності і впевненості у своїх силах, і завжди оберігає вас образ Пресвятої Богородиці Неопалимої Купини, яка є покровителем пожежників та рятувальників і надає допомогу всім, хто потрапив у біду.

З повагою Василь Губський начальник Гадяцького РС, підполковник служби цивільного захисту 

LIVE OFFLINE
track image
Loading...