Не зволікати та погасити заборгованість.

Не зволікати та погасити заборгованість.

Не зволікати та погасити заборгованість.

Поділитися новиною

Не зволікати та погасити заборгованість.На сьогоднішній день органи Пенсійного фонду України спрямовують зусилля для наповнення бюджету Фонду та забезпечення безперебійної виплати чесно заробленої пенсії, вживають передбачених чинним законодавством заходів для залучення до сплати всіх категорій платників.

Однак не всі страхувальники сумлінно виконують взятий на себе обов’язок щодо сплати страхових внесків до Пенсійного фонду України, тим самим спричиняючи нестачу коштів для виплати пенсій.

Саме такими проблемними платниками залишаються 3 підприємства сільського господарства: ПрАТ «Укрпромтехсервіс», ТОВ «Нові мости» та СПОП «Обрій», а також фізичні особи, котрі чомусь вважають, що сплата внесків до Пенсійного фонду – це не обов’язкова норма. Проте всі платники повинні пам’ятати, що страхові внески підлягають сплаті незалежно від фінансового стану платника страхових внесків та є цільовим загальнообов’язковим платежем, який справляється на всій території України в порядку, установленому Законом.

Загальний борг станом на 1.08.2015 р. по управлінню Пенсійного фонду України в Гадяцькому районі складає по страхових внесках 210959,96 грн, по пільгових пенсіях – 1393742,89 грн.

Так, на сьогоднішній день 3 підприємства та 24 фізичних особи-підприємці Гадяцького району не виконали свої зобов’язання зі сплати страхових внесків у сумі 189217,65 грн та 21742,31 грн відповідно. Загальна кількість підприємств-боржників, які не виконали свої зобов’язання зі сплати платежів по пільгових пенсіях до Пенсійного фонду України в Гадяцькому районі, – 9, борг цих підприємств складає 1428600,51 грн (із загальної суми боргу зі сплати платежів по пільгових пенсіях: 2 підприємства, які мають безнадійний статус боргу, – 63532,45 грн, 3 підприємства з дієвим статусом боргу – 20607,07 грн та підприємства-банкрути – 1344460,99 грн). Про зазначений борг проінформовано органи виконавчої влади, а також відповідні правоохоронні органи.

Фізичним особам – суб’єктам підприємницької діяльності, а також підприємствам-боржникам слід пам’ятати, що несплата внесків тягне за собою і фінансові втрати. Якщо страхувальники несвоєчасно або не в повному обсязі сплачують страхові внески, до них застосовуються фінансові санкції, передбачені Законом, а посадові особи, винні в порушенні законодавства про сплату страхових внесків, несуть дисциплінарну, адміністративну, цивільно-правову або кримінальну відповідальність згідно із Законом.

Радимо всім платникам, які мають невиконані зобов’язання перед бюджетом Пенсійного фонду України, не зволікати та погасити заборгованість, щоб не завести себе у боргову яму.

Т.В. Рудченко, начальник відділу платежів до пенсійної системи 

LIVE OFFLINE
track image
Loading...