«Багато сказано, а дещо і не сказано», або звітує «Народна рада»

«Багато сказано, а дещо і не сказано», або звітує «Народна рада»

«Багато сказано, а дещо і не сказано», або звітує «Народна рада»

Поділитися новиною

«Багато сказано, а дещо і не сказано», або звітує «Народна рада»Такими словами підсумував свій виступ голова ГО «Гадяцька народна рада» Олександр Сиваш. Минулої п’ятниці у конференц-залі РДА громадське об’єднання організувало прес-конференцію. От тільки час вибрали невдало і, як результат, отримали майже пустий зал, а  більшість присутніх склали самі  члени об’єднання.

Коротко звітує голова ради:

«Гадяцька народна рада» розпочала свою діяльність у 2014 році як безприбуткове об’єднання з метою здійснення захисту прав і свобод громадян, задоволення суспільних, економічних, соціальних, екологічних та інших інтересів.

Основними напрямками діяльності є вплив на процеси розвитку громади шляхом залучення широкого кола громадян, задоволення і реалізація своїх чинних прав і свобод, сприяння покращенню благоустрою населених пунктів, збереження об’єктів культури, реалізація власних програм і проектів, координація діяльності з іншими об’єднаннями і владою, участь у розробці проектів та нормативно-правових актів, що видаються органами влади, сприяння органам правопорядку.   

Об’єднання співпрацює і взаємодіє із політичними партіями, громадськими організаціями, товариствами, спортклубами та федераціями, підприємствами, об’єднаннями, органами державної влади, міжнародними і добровільними організаціями на основі  рівноправності.

У складі ради функціонують такі комітети: жінок і матерів учасників АТО; по контролю освіти, медицини, науки та піклування; з питань екології та охорони НПС; допомоги солдатам.

За період діяльності було проведено більше 70 акцій (правильніше було б сказати «брали участь в акціях», адже не усі вони були організовані самим об’єднанням).

Нині у Гадяцькому районі функціонує кілька осередків Народної ради. Це  Лютенський (зі слів голови Олександра Сиваша, найкращий осередок з усіх), Розбишівський та Рашівський.

Коштами допомагали усі – від простих жителів міста та району до підприємців та керівників солідних організацій. Грошову допомогу надали більше 190 чоловік.  За період з червня минулого року по червень 2015 року з 12 скриньок для збору коштів було вибрано  20 тисяч 830 гривень 41 копійку.

От такий от звіт. Окрім цієї інформації, доповідачі поділились історіями із життя волонтерського центру та громадської організації. Це були щирі розповіді з поїздок в АТО, цікаві факти буднів солдат.

Звіт організації відразу почали активно обговорювати у соцмережах, і виявилось, що громада чекала більше конкретної бухгалтерської інформації, навіть ставили у приклад звіти голови РДА або ж сільських голів. Ніхто не заперечує той факт, що «Народна рада» робить багато, без перебільшення, хороших справ. Та все ж сподіваємось, що надалі усі зауваження і пропозиції щодо проведення подібних заходів будуть враховані. 

Оксана Кириченко

LIVE OFFLINE
track image
Loading...