«Зробимо Гадяччину туристичним краєм!»

«Зробимо Гадяччину туристичним краєм!»

«Зробимо Гадяччину туристичним краєм!»

Поділитися новиною

«Зробимо Гадяччину туристичним краєм!»Під таким гаслом 2 липня у ККЗ «Дружба» відбувся семінар-практикум по організації сільського зеленого туризму.  Захід було організовано районним Центром зайнятості спільно з відділом культури РДА.

Гадяччина здавна має багатющу історико-архітектурну спадщину, культуру, самобутній побут, природою даровані мальовничі ландшафти, наділена багатими рекреаційними ресурсами. Водночас гострою проблемою для багатьох місцевостей є брак робочих місць і, відповідно, зростаючий надлишок робочої сили.

Враховуючи відсутність потрібних капіталовкладень більше уваги варто приділяти галузям, які не потребують для свого розвитку великих коштів. До таких галузей і відноситься сільський зелений туризм, який давно практикується в Україні.

З метою популяризації зеленого туризму в нашому районі на семінар завітали першовідкривачі цього виду діяльності: член спілки зеленого туризму, господиня агрооселі в смт. Диканька Любов Лелюк та господар «Соколиного хутора» на Чернігівщині, член спілки фотохудожників України, член спілки краєзнавців України, отаман козацької організації Микола Череп.

Вони поділилися секретами розвитку власної справи, а тим хто зацікавився створенням туристичного бізнесу «на дому» надали слушні поради. Також присутнім  було продемонстровано відео ролики про досягнення зеленого туризму на Полтавщині та Чернігівщині.

Оксана Кириченко

LIVE OFFLINE
track image
Loading...