Реакція на публікацію

Поділитися новиною

Редакції газети «Базар Медіа в Україні»

Ознайомившись sз публікацією в попередньому номері газети «Базар Медіа в Україні»  (№26 (667) від 02.07.2015 року) щодо звинувачення мене у неправомірному заволодінні майном від громадянина Костюка В.Г., вважаю за необхідне донести до громадськості роз’яснення щодо даної ситуації.

У серпні 2012 року між мною, громадянином Волощуком Іваном Володимировичем, жителем міста Гадяч, та Костюком Віталієм Григоровичем, жителем міста Київ, було укладено усну домовленість про догляд та утримання бджолиних сімей, які належать на праві власності громадянину Костюку В.Г., за що я як сторона домовленості мав отримувати плату.

Нагадую, що я набув статусу державного службовця, коли був призначений на посаду першого заступника голови райдержадміністрації у грудні 2014 року. Із того часу доглядом і утриманням бджолосімей займаються члени моєї сім’ї. 

Починаючи з березня 2012 року і по даний час, громадянином Костюком В.Г. постійно здійснювалися порушення по виконанню нашої усної домовленості, а саме: у частині невиконання фінансових зобов’язань. Догляд за бджолосім’ями потребує певних витрат, які інша сторона домовленості зобов’язувалася відшкодовувати до кінця 2014 року. Ці зобов’язання залишаються не виконаними і цього часу.

Із своєї сторони я як державний службовець протиправних дій щодо громадянина Костюка не вчиняв і не маю наміру вчиняти. Крім того, не заперечую про повернення майна громадянина і зобов’язуюсь це вчинити після повного розрахунку по догляду за бджолосім’ями за період 2012 року та відшкодування інших фінансових витрат, що нами обговорені.                                                                

Дана конфліктна ситуація носить цивільно-правовий характер і може бути вирішена саме в цивільно-правовому порядку. Оскільки стаття 55 Конституції України гарантує кожному громадянину захист його порушених прав та інтересів у судовому порядку, тож особа, права якої, на її думку порушені, може звернутися до суду з позовом щодо повернення майна. На даний час ухвал про відкриття цивільної справи за позовом громадянина Костюка В.Г. до громадянина Волощука І.В. та повернення чи витребування належного йому на праві власності майна до мене не надходило.

І. Волощук

LIVE OFFLINE
track image
Loading...