Інвестор планує побудувати у місті нову п’ятиповерхівку

Інвестор планує побудувати у місті нову п’ятиповерхівку

Інвестор планує побудувати у місті нову п’ятиповерхівку

Поділитися новиною

Інвестор планує побудувати у місті нову п’ятиповерхівкуПро що говорили на сесії міської ради 

Першим питанням, яке розглянули на засіданні, стало обрання секретаря міської ради. Свою кандидатуру на вільну вакансію запропонував депутат Григорій Сафонов. Він став і єдиним претендентом на місце. Депутатський корпус одноголосно підтримав колегу.

Міській владі, як і районній, було чим похизуватися, адже гадяцький бюджет перевиконано більше, ніж на 3 млн. грн. Тетяна Савченко теж гордо заявила, що за роки її керівництва подібного не було.

Надбані кошти використають на поліпшення харчування в дитсадочках, ремонт, заміну вікон тощо. Окрема сума передбачена також на матеріальну допомогу учасникам АТО. Нагадаємо, що разова допомога бійцям становить 5 тис. грн.

Консенсус із хитцівчанами знайдено. Але якою ціною?

Скандальне районне сміттєзвалище таки відкрили, але селяни поставили ряд умов, які міська влада погодилася виконати. 100 тис. грн довелося виділити на ремонт відрізку дороги Гадяч – Плішивець, якою щодня курсують сміттєвози, 400 тис. – на проведення водопроводу у селі Красна Лука.

Нагадаємо, що купівля самої сортувальної лінії обійдеться в 700 тис. грн. Загальна вартість будівництва коштує 990 тис. грн. Словом, за словами міського голови, вирішення екопроблеми «№1» влітає в добру копієчку – 1 млн. 200 тис. грн. Немала сума, чи не так?

За словами Т.Савченко, були написані листи-звернення до обласного керівництва, щоб ті посприяли у вирішенні питання зі сміттєзвалищем. Зокрема, міська влада сподівається на співфінансування. Листи-прохання написали й районним керівникам, оскільки екологічна проблема спільна. Також указали на вирішення питання з виділенням земельної ділянки – полігону для вивезення твердих побутових відходів.

Чи дочекаються вулиці ямкового ремонту?

700 тис. грн додатково виділено з міського бюджету на ремонт доріг. Але біда в тім, що поточними ремонтами немає кому займатися. Підрядники категорично відмовляються від роботи.

Тоді як ямкові ремонти заплановані на таких вулицях: Кіндратенка, Тельмана (від перехрестя, що біля кладовища, і в напрямку Заяру буде ямковий ремонт), Дзержинського, Кобилянської, Степаненка, Дружби, Гагаріна, Першотравнева, Будька.

Дочекалися свого й внутрішньобудинкові території, які з року в рік обіцяли ремонтувати. Так, «щасливчиками» стали мешканців будинків №12 і №90 по вул. 50 років Жовтня, буд. №32 і №34 по вул. Шевченка, буд. № 9 по вул. Воровського та №5 по вул. Швидкого.  

Усього на ремонт внутрішньобудинкових територій буде витрачено 206 тис. грн.

Також, за сприяння депутатів, пообіцяли звернути увагу на проблемні ділянки, зокрема на стику вулиць Гагаріна і Терешкової (де книжний магазин).

У місті побільшає дитячих гойдалок, а на стадіоні «Колос» облаштують спортмайданчик

– До нас звернулися мешканці будинку по вулиці Тельмана, 18-а (120-квартирний будинок) із проханням перенести гірку з міського парку в двір. Ми дозволили. Вони її відремонтували, пофарбували. Але посипалися колективні скарги, мовляв, забрали гірку із центрального парку, де також грається малеча. То вирішено придбати нову, – пояснила міський голова.

І справді, не всі батьки ходять із дітлахами на новий майданчик, що біля Центру зайнятості. Пояснюють це по-різному: комусь не подобається, що там немає затінку, хтось «уберігає» малечу від атракціонів, які не всім по кишені. Але гадячани активно взялися відновлювати старенький майданчик, що за собором. Відтак міська влада пішла їм назустріч і виділила 10200 грн на нову гірку.

До речі, скаржилися депутати на підприємця-монополіста, який начебто доглядає за новим майданчиком, мовляв, він багато на себе бере. Складається враження, що міська територія – його власність. Але депутати зауважили, що на цьому майданчику має право розмістити свої атракціони будь-хто із підприємців.

24 тис. грн виділили на придбання трьох гойдалок чи гірок (кожна з них по 8 тис.) для Заярського мікрорайону. Мешканці будинків написали колективне звернення, щоб міська влада посприяла у вирішенні цього питання.

Також на міському стадіоні «Колос» невдовзі з’являться спортивні тренажери, на облаштування яких з бюджету виділено  100 тис. грн.

У Гадячі може з’явитися нове житло

Полтавський забудовник, такий собі Сергій Стрижак, має намір побудувати соціально доступне житло по вул. Тельмана, 20-г (недалеко від мікрорайону Старі Черемушки та поблизу гаражного кооперативу). П’ятиповерховий будинок хочуть звести вже на закладеному колись фундаменті, де планувався дім для «чорнобильців». Цей об’єкт незавершеного будівництва вже давно заростає бур’янами.

Хоча дехто з депутатів висловив недовіру до забудовника, мовляв, немає точного інвест-проекту, а ще виникають сумніви стосовно самої фірми, що береться за будівництво. Натомість інші депутати обурилися, мовляв, ще не встиг інвестор прийти, як просипалися претензії щодо ненадійності. Словом, вирішили надати забудовнику дозвіл лише за умови виконання перелічених умов.

Мовою цифр

560 тис. грн  – таку суму заборгувало населення перед КП «Гадяч-житло». Жителі міста в першу чергу намагаються сплатити за газ, електроенергію і т.д., тоді як комунальні платежі відкладають надалі.

200 тис. грн  виділено на встановлення лічильників. 65 тис. – на повірку лічильників  КП «Гадяч-житло».

105 тис. – на пальне для вивезення сміття.

46 тис. євро (майже 1 млн грн) від Євросоюзу виділять на ремонт готелю «Жовтень», де проживають переселенці.

10 тис. 100 грн – на пральну машину в ДНЗ «Первоцвіт».

10 тис. 300 грн – на холодильник у ДНЗ «Сонечко».

37 тис. 300 грн – на ремонт міської сцени. Виконував роботу ПП Вірченко.

36 тис. 190 грн – на тротуарну доріжку по вул. Шевченка.

25 тис. грн – на оплату комунальних послуг районної організації інвалідів.

 

У різному депутати О. Товстий та О. Грицан звернулися з проханням звернути увагу на паркувальні майданчики, зокрема біля «Кулиничів» по вул. Гетьманській та побіля районної лікарні. Міський голова підтримала ідею і пообіцяла найближчим часом вирішити це питання.

Олена Савченко

LIVE OFFLINE
track image
Loading...