Літературно-мистецьке свято «Дивоцвіт Лесиного гаю»

Переможці щорічної премії ім. Олени Пчілки колектив Гадяцької районної бібліотеки

Переможці щорічної премії ім. Олени Пчілки колектив Гадяцької районної бібліотеки

Поділитися новиною

Переможці щорічної премії ім. Олени Пчілки  колектив Гадяцької районної бібліотекиПереможці літературно-мистецької премії

27 травня у Гадячі відбулось обласне літературно-мистецьке свято «Дивоцвіт Лесиного гаю», присвячене 166-ій річниці від дня народження Олени Пчілки та врученню літературно-мистецької премії імені Олени Пчілки.

Злива не дозволила сповна налюбуватись красою Зеленого гаю, але атмосфера традиційного святкування збереглася. Ще на вході у кіноконцертний зал гостей дійства зустрічали веселі  музики, а у фойє співали українських пісень місцеві колективи.

Свято розпочали із вручення літературно-мистецької премії. Цього року із семи лауреатів журі визначило 3-х переможців. Серед них: Дмитро Семенович Чередниченко, нагороджений пам’ятною медаллю Олени Пчілки і дипломом за український буквар для першокласників «Соколик»; Михайло Гнатович Чорнопиский, учений, йому присуджено премію за упорядкування збірки поетичних творів, статей , автобіографічних нотаток та спогадів Володимира Самійленка «Слова і думки».

Третю премію за культурно просвітницьку роботу спрямовану на відродження національної культури, популяризації кращих творів української та світової літератури, розвиток інтелектуальних та творчих здібностей юних читачів і виховання  патріотів  журі присудило колективу Гадяцької районної бібліотеки для дітей.

Після закінчення офіційної частини усіх присутніх щиро вітали кращі аматорські колективи нашого району.

Оксана Кириченко

 

{gallery}2015/26/lg{/gallery}

LIVE OFFLINE
track image
Loading...