Пришкільний табір «Промінь»

Пришкільний табір «Промінь»

Пришкільний табір «Промінь»

Поділитися новиною

Пришкільний табір «Промінь»Літо – це час, коли школярі мають можливість відпочити від шкільних клопотів, зміцнити своє здоров’я. У нього є багато звичних епітетів: дзвінке, радісне, веселе, дружне, трудове, цікаве. Так воно і є – щедре на відкриття, повне романтики. А ще – воно веселе і безтурботне.

Для школи пришкільний табір – достатньо наболіле питання. Організація його роботи й функціонування лягає на плечі адміністрації школи та вчителів переважно початкової ланки.

Дуже важко розраховувати на творчу енергію та ентузіазм учителя по закінченню навчального року, коли нервова система виснажена й потребує відпочинку чи хоча б зміни виду діяльності. А для багатьох батьків із різних причин оздоровлення дитини у пришкільному таборі є єдино можливим. Оздоровлення у пришкільному таборі, особливо завдяки підтримці місцевої влади та спонсорів, стає доступним кожній сім’ї, а для малозабезпечених і багатодітних сімей, дітей-сиріт – узагалі безкоштовним. Та як, попри всі «мінуси», зробити час перебування в таборі цікавою, корисною та яскравою частиною літніх канікул? Вихід тут один. Не можеш змінити обставини – зміни своє ставлення до них, перетвори «мінуси» на «плюси»!

Замінити рутинну повсякденну роботу творчою, скрізь бачити позитив, не зводити оздоровлення учнів тільки до посиленого дворазового харчування, прогулянок на свіжому повітрі, не відкидати жодної цікавої та корисної пропозиції стосовно організації табору – ці завдання треба виконати, щоб дні табірної зміни не перетворились на змарнований час. Усе, що складає насолоду життя в пришкільному оздоровчому таборі Гадяцької гімназії імені Олени Пчілки, є результатом чіткої, обдуманої роботи колективу вчителів, які вважають, що пришкільний табір – це місце, у якому проходить робота з організації змістовного дозвілля та виховання свідомих громадян незалежної України. Виховний процес з дітьми в таборі поєднує творчість, відпочинок, працю, спорт, які об’єднують тематичні дні: «День довкілля», «Гінес-шоу», «День спорту», «Відкриття зміни», «День індіанців», «День казки», «Кольоровий експрес», «День загадки», колективна творча справа «Джунглі кличуть» та інші.

Беззаперечно, літні канікули – найцікавіша пора для дітей, час захоплюючих пригод і поїздок, нових знайомств та зустрічей. Наскільки цей відпочинок стане для них активним, пізнавальним, пам’ятним багато в чому залежить від дорослих – організаторів програм відпочинку, які чимало зусиль прикладають, щоб діти були щасливими.

Отже, старт літу був даний. Попереду у дітей ще багато дивовижних подорожей, веселих стартів, занять за інтересами, ігор. Двері оздоровчих таборів відкриті для вихованців. Ласкаво просимо!

О. Лобас, директор табору Гадяцької гімназії

LIVE OFFLINE
track image
Loading...