Операція «Літо-2015»

Операція «Літо-2015»

Операція «Літо-2015»

Поділитися новиною

Операція «Літо-2015»Закінчилися заняття в школі, і діти більше вільного часу стали проводити на свіжому повітрі. І саме в цей період, коли вони звільняються від посиленої опіки батьків і вчителів, як правило, зростає кількість травматизму та нещасних випадків. Доки батьки працюють, їхні чада, у свою чергу, відчувають дефіцит спілкування, що нерідко призводить до поширення дитячої бездоглядності. Усе більше підлітків залишається наодинці зі своїми проблемами, зростає число тих, чия поведінка виходить за межі правових та моральних норм.

Тому, із метою соціального та правового захисту дітей, попередження злочинів, вчинених неповнолітніми і відносно них, профілактики бездоглядності та інших негативних явищ, у період літніх канікул правоохоронці проводять оперативно-профілактичну операцію «Літо-2015».

У ході проведення заходів працівники міліції проводять рейди в місцях масового відпочинку молоді: відпрацьовують дискотеки та інші розважальні заклади з метою встановлення порушень законодавства щодо дітей.

Перевіряють стан дотримання адміністрацією зазначених закладів обмежень щодо відвідування їх неповнолітніми. На сьогоднішній день правоохоронцями уже складено на співробітницю одного з місцевих закладів адміністративний протокол за ст. 180-1 КУпАП «Порушення порядку перебування дітей у закладах, в яких проводиться діяльність у сфері розваг, або закладах громадського харчування». Таке порушення тягне за собою накладення штрафу на посадових осіб підприємств, установ, організацій незалежно від форми власності, громадян – власників підприємств чи уповноважених ними осіб, громадян – суб’єктів підприємницької діяльності від двадцяти до п’ятдесяти неоподатковуваних мінімумів доходів громадян.

Дії, передбачені частиною першою цієї статті, вчинені особою, яку протягом року було піддано адміністративному стягненню за таке саме порушення, тягнуть за собою накладення штрафу на посадових осіб підприємств, установ, організацій незалежно від форми власності, громадян – власників підприємств чи уповноважених ними осіб, громадян – суб’єктів підприємницької діяльності від п’ятдесяти до ста неоподатковуваних мінімумів доходів громадян.

Даний протокол направлений до Гадяцького районного суду для прийняття рішення та притягнення до відповідальності.  

Також повідомляємо, що з лютого 2010 року набрав чинності Закон України «Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо обмеження споживання і продажу пива та слабоалкогольних напоїв», яким внесено зміни до Кодексу України про адміністративні правопорушення, а саме до статті 156, якою передбачено заборону продажу пива (крім безалкогольного), алкогольних, слабоалкогольних напоїв або тютюнових виробів особі, яка не досягла 18 років.

Окремо інформуємо, що порушення працівником підприємства (організації) торгівлі або громадського харчування правил торгівлі пивом, алкогольними, слабоалкогольними напоями і тютюновими виробами тягне за собою накладення штрафу від тридцяти до ста неоподатковуваних мінімумів доходів громадян.

Тому міліція звертається із проханням неухильно дотримуватися чинного законодавства:

не продавати пиво, алкогольні, слабоалкогольні напої та тютюнові вироби дітям.

І наголошує, що всі виявлені факти продажу неповнолітнім алкогольних і тютюнових виробів працівниками закладів торгівлі будуть задокументовані, а винні особи притягнені до відповідальності.

На минулому тижні співробітники СКМСД Гадяцького РВ спільно з співробітниками СКМСД УМВС України в Полтавській області проводили рейди по розважальних закладах міста Гадяча. І результат не забарився. Правоохоронцями складено 4 адміністративних протоколи за ст.156 КУпАП на працівників закладів, рішення по яких буде приймати адміністративна комісії.

Також під час проведення оперативно-профілактичних заходів будуть спрямовані всі зусилля на виявлення дорослих осіб, які втягують підлітків у пияцтво та наркоманію.

Тому, шановні громадяни, відпочивайте на здоров’я, але завжди пам’ятайте, що закон є закон, і за його порушення рано чи пізно доведеться відповідати.

С. Бутенко, начальник СКМСД Гадяцького РВ УМВС України в Полтавській області, майор міліції

LIVE OFFLINE
track image
Loading...