«Сміттєзвалище зачинено. В’їзд заборонено»

«Сміттєзвалище зачинено. В’їзд заборонено»

«Сміттєзвалище зачинено. В’їзд заборонено»

Поділитися новиною

«Сміттєзвалище зачинено. В’їзд заборонено»Такий напис від 1 червня знову встановлено дорогою до села Хитці. Смітник знову перекритий. Минулого разу його блокували у листопаді 2014 року. Тоді ж невдоволені жителі Хитців пішли на поступки і дозволили вивіз сміття за умови, що до 1 червня буде визначене місцезнаходження нового смітника, буде виготовлена проектно-кошторисна документація і визначать фірму, що його встановлюватиме.

Та на цьому процес став – міського голову покинули сам на сам у вирішенні цієї проблеми. Міська рада не має вільних земель для встановлення на них сортувальної лінії, а райрада виділяти шмат землі не поспішає.

Натомість не забуває регулярно сипати зауваженнями і звинуваченнями у сторону міської ради.

Уже більше тижня сміття із усього міста не довозять до законного сміттєзвалища. Новим місцем призначення став розчищений ще того року майданчик на місці колишніх очисних споруд м’ясокомбінату. Зі слів міського голови, так буде продовжуватись, поки не знайдуть альтернативного варіанту вирішення проблеми.

Доходить до абсурду: на вулиці 30-градусна спека, купи сміття складають у межах міста. Ще трохи і Гадяч захлинеться у смітті (не дай Бог, звісно). Чому ж районні очільники не можуть піти на поступки і допомогти міській владі знайти місце для нового смітника?

І взагалі, де таке бачено? Міська рада має офіційний дозвіл на користування сміттєзвалищем ще до 2018 року. Тож чому правоохоронні органи не звертають уваги на неправомірні дії з боку хитцівчан?

Не зрозумілий і так званий бойкот зі сторони районних очільників. Адже місто практично на межі екологічної катастрофи, і явно видно, що міський голова без допомоги не впорається.

Можна з упевненістю сказати, що усі добрі справи, зроблені районними очільниками, знеціняться, якщо вони не знайдуть компромісу у вирішенні цієї проблеми.

Будемо сподіватись на порозуміння наших керівників. Далі чекати не можна. 

LIVE OFFLINE
track image
Loading...