У районі зросла кількість пожеж!

У районі зросла кількість пожеж!

У районі зросла кількість пожеж!

Поділитися новиною

У районі зросла кількість пожеж!Гадяцький районний сектор ГУДСНС України в Полтавській області вкрай стурбований обстановкою з пожежами, що склалася на даний момент у нашому районі.

За період 2015 року на території Гадяцького району виникло 30 пожеж, проти 28 за аналогічний період 2014 року (+7%). Вогнем нанесено прямий матеріальний збиток на суму 493200 грн, проти  532700 грн у 2014 році (-7%). На місці виникнення пожеж виявлено 3 загиблих особи.

Основними причинами виникнення пожеж на території Гадяцького району у 2015 році є: необережне поводження з вогнем (50%), коротке замкнення електромережі (16,7%), порушення правил монтажу та несправність пічного опалення (13,3%), інші (20%) від загальної кількості пожеж.

Так, 17.05.2015 року, о 00 годині 50 хвилин, черговому диспетчеру ДПРЧ-6 ДПРЗ-1 ГУ ДСНС України в Полтавській області від громадянина Л. надійшло повідомлення про пожежу, яка виникла 16.05.2015 року, близько 23 години 55 хвилин (час орієнтовний), у господарській будівлі, розташованій у с. Лободине Гадяцького району.    

Виїздом на місце події встановлено, що місцем виникнення пожежі є господарська будівля (сарай), розмірами в плані 3 х 4 м, із подальшим переходом полум’я на сінник. Унаслідок загорання пожежею знищено господарську будівлю та домашнє майно, що знаходилося в приміщенні господарської будівлі, пошкоджено дерев’яний баз та сінник, житловий будинок повністю знищено пожежею. Причина пожежі на даний момент установлюється.

14.05.2015 року, о 18 год. 15 хв., у господарстві громадянки Р., розташованому в  м. Гадяч по пров. 2-му Польовому, відбулося загоряння господарської будівлі (літня кухня). Унаслідок пожежі вогнем знищено домашнє майно, що знаходилося в приміщенні господарської будівлі, пошкоджено дві віконні рами та облицювання стін на площі 30 м кв. Причина пожежі – коротке замкнення електромережі.

12.05.2015 року, о 22 год. 25 хв., у господарстві громадянки Т., розташованому в м. Гадяч по вул. Комарова, відбулося загоряння автогаража. Унаслідок пожежі вогнем знищено домашнє майно, що знаходилося в приміщенні автогаража, пошкоджено покрівлю на площі 7 м кв. Причина пожежі – коротке замкнення електромережі.

Окремої уваги заслуговують пожежі в природних екосистемах! Так, за оперативними даними, на території Полтавської області з початку 2015 року в природних екосистемах виникло 144 пожежі, проти  187 за аналогічний період 2014 року. Основними причинами виникнення таких пожеж є необережне поводження громадян із вогнем, як правило, унаслідок неконтрольованого випалювання сухої трави, листя, спалювання пожнивних решток, сміття тощо.

Аби вплинути на свідомість громадян та попередити їх про суворе дотримання правил пожежної безпеки та роз’яснити громадянам правила пожежної безпеки у житловому секторі та під час відпочинку в природних екосистемах (лісах, степах, поблизу водойм), Гадяцький  РС ГУДСНС України в Полтавській області звертається до жителів та гостей Гадяцького району з проханням дотримуватися правил пожежної безпеки в побуті та при відпочинку на природі.

Пам’ятайте: суворе дотримання правил пожежної безпеки збереже ваше житло від пожеж.

У разі виникнення пожежі негайно телефонуйте за номером «101».

Анатолій Яреха, провідний інспектор Гадяцького РC ГУДСНС України у Полтавській області, капітан служби цивільного захисту 

LIVE OFFLINE
track image
Loading...