Затримано шахрая, жертвами якого стали довірливі пенсіонери

Затримано шахрая, жертвами якого стали довірливі пенсіонери

Затримано шахрая, жертвами якого стали довірливі пенсіонери

Поділитися новиною

Затримано шахрая, жертвами якого стали довірливі пенсіонериНа початку 2015 року до Гадяцького районного відділу міліції почали масово надходити повідомлення про вчинення шахрайств на території району. Проаналізувавши ці випадки, співробітники міліції з’ясували, що жертвами зловмисника стали пенсіонери.

Правоохоронцями було проведено ряд оперативних заходів по встановленню особи, яка скоює дані злочини, і 30 квітня поточного року зловмисника було затримано. Ним виявився 38-річний житель Чернігівської області, який раніше не притягувався до кримінальної відповідальності.

На його рахунку ряд вчинених шахрайств та грабіж. І це лише на території Гадяцького району. Задля власної наживи він вигадував все нові й нові схеми обману. Прибувши до господарств так званих «жертв», шахрай представлявся працівником соціального захисту населення і повідомляв, що приніс їм грошову допомогу, але купюра великим номіналом, тому потребує розміну. Звичайно, з метою розміну купюри пенсіонери передавали зловмиснику певні грошові кошти, після чого останній зникав у невідомому напрямку. Також були зафіксовані випадки, коли шахрайські дії учинялися під приводом продажу сільгосппродукції (зерна, комбікорму), цукру по знижених цінах. І як тільки громадяни діставали кошти, він вихоплював їх з рук і зникав. По зазначених фактах відкрито кримінальне провадження за ст.ст. 186 та 190 ККУ, а на даний час відносно затриманого обрано міру запобіжного заходу – тримання під вартою. Ведеться слідство.

Начальник міліції звертається з проханням до всіх громадян: якщо відносно вас були вчинені шахрайські дії, але ви не повідомили про ці факти правоохоронні органи, зверніться зараз до Гадяцького районного відділу міліції або повідомте за телефоном: 2-28-00, 0993600366.

І. Ященко, старший інспектор по роботі з населенням Гадяцького РВ УМВС, капітан міліції

LIVE OFFLINE
track image
Loading...