Що дає нам статус обласного значення?

Що дає нам статус обласного значення?

Що дає нам статус обласного значення?

Поділитися новиною

Що дає нам статус обласного значення?13 травня 248 депутатів Верховної Ради підтримали законопроект про надання Гадячу статусу міста обласного значення.

– Це наша спільна перемога, – говорить міський голова Тетяна Савченко.

Три з половиною місяці знадобилося гадячанам для досягнення мети. Тоді як такі міста, як Кременець і Бережани, чекали на особливий статус  два з половиною роки.

За словами мера міста, це була четверта спроба у прагненні здобути для нашого міста статус обласного підпорядкування.

– 15 січня зайшов до мене Володимир Нестеренко. Каже: «Ходжу, мов  хворий, не можу змиритися з думкою, що Гадяч позбудеться району, що нам доведеться до когось приєднуватися». От у мене й виник задум: якби ми стали містом обласного значення, можливо  б, вдалося зберегти район, – згадує Тетяна Миколаївна.

У 2003 році вона вже зверталася з таким поданням. Але ідея не реалізувалася. Можливо, тому, що не було такої підтримки, як зараз.

Цьогоріч ідея-фікс стала реальністю завдяки одноголосній підтримці депутатів міської та районної рад.

– Голові облради Петру Вороні окреме «спасибі». На сесії він переконливо виступив за необхідність надання нашому місту цього статусу. Із 79 депутатів облради тільки один утримався. Не можна просто оцінити вклад народного депутата Тараса Кутового і його помічника Валерія Нижника. Словом, спрацювали командою, – продовжує Тетяна Миколаївна.

Відтепер по-іншому  буде формуватися міська казна, зовсім іншими будуть бюджетні відносини з обласною радою. Дотації та субвенції місто отримуватиме безпосередньо з обласного «гаманця», без «посередництва» районної ради. А отже, можемо говорити і про краще наповнення міського бюджету. Покращиться й інвестиційний клімат. А ще, за словами міського голови, статус міста обласного значення дає самостійність.

Олена Савченко 

LIVE OFFLINE
track image
Loading...