Про проведення перерахунків пенсії у разі звільнення з роботи пенсіонера

Фінансовий контроль в управлінні

Фінансовий контроль в управлінні

Поділитися новиною

Управління Пенсійного фонду України в Гадяцькому районі повідомляє, що 2.03.2015 року Верховною Радою України прийнято Закон України «Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо пенсійного забезпечення». Цим законом передбачені зміни в частині виплати пенсій працюючим пенсіонерам.

При цьому особи, які звільняються з роботи, до територіальних органів Фонду повинні надати визначений законом пакет документів, які підтверджують, що особа не працює, для внесення відповідних змін до електронної бази даних та відновлення виплати пенсій у повному розмірі.

Пунктом 2.21 Порядку подання та оформлення документів для призначення (перерахунку) пенсій відповідно до Закону України «Про загальнообов’язкове державне пенсійне страхування», затвердженим постановою правління Пенсійного фонду України від 25.11.2005 р. № 22-1, передбачено, що документами, які підтверджують, що особа не працює (не проводить діяльність, пов’язану з отриманням доходу, що є базою нарахування єдиного внеску на загальнообов’язкове державне пенсійне страхування), є:

– трудова книжка;

– індивідуальні відомості про застраховану особу із системи персоніфікованого обліку відомостей Реєстру застрахованих осіб;

– відомості про відсутність інформації про державну реєстрацію фізичної особи – підприємця за наявними в органі, що призначає пенсію, даними.

У разі припинення діяльності, пов’язаної з отриманням доходу, що є базою нарахування єдиного внеску на загальнообов’язкове державне пенсійне страхування, особа повідомляє орган, що призначає пенсію, за місцем перебування на обліку як одержувача пенсії про дату припинення діяльності, пов’язаної з отриманням доходу, що є базою нарахування єдиного внеску на загальнообов’язкове державне пенсійне страхування шляхом подання заяви.

При цьому, відповідно до пункту 2 частини 2 статті 16 Закону, особа надає на вимогу органу, що призначає пенсію, документи, що засвідчують відповідні відомості.

Із огляду на викладене, перерахунок пенсії непрацюючим особам здійснюється лише на підставі заяви та доданих до неї вищевказаних  документів.

В. Товстий, начальник управління 

LIVE OFFLINE
track image
Loading...