Панове можновладці, урядовці всіх рангів, схаменіться – «Титанік» чекає.

Поділитися новиною

«Титанік» чекає

Виступаючи на звіті Уряду перед Верховною Радою 24 квітня, на пропозицію одного із депутатів подати у відставку прем’єр-міністр Яценюк відповів дослівно: «Одинадцять місяців тому я взяв відповідальність за долю країни і буду цю відповідальність гордо нести і далі». Потім сказав також дослівно: «Людей не можна дурити і брехати не можна». На запитання депутатів коли піднімуть зарплати і пенсії, він відповів: «Назбираємо – тоді поділимо».

Давайте ж подивимось на результати роботи цього Уряду і взагалі всіх урядів за весь період так званої незалежності.

За всі ці 23 роки незалежності держава набрала боргу 1,3 трильйона доларів і зайняла перше «почесне» місце в Європі по кількості і статкам олігархів і перше «почесне» місце по бідності населення в Європі. До цих «успіхів» приклав свою руку і Яценюк як незмінний отримувач посад майже в усіх урядах. Але як гордий відповідач за долю країни він перший за ці 23 роки підняв комунальні тарифи до захмарних висот в ім’я цієї країни. Однак невідомо, що мав на увазі і кого мав на думці Яценюк під словом «країна», але напевно не український народ.

І ось результати сьогоднішнього «згрібання і поділу», за які Яценюк «взяв відповідальність і гордо несе її далі». Я покажу лише результати, які мало де висвітлюються на екранах і майже ніде в ЗМІ. Зате чесні кореспонденти відкрито висвітлюють діяльність урядовців і інших владних структур в Інтернеті, а також дані взяті із поданих декларацій.

Раніше, у попередній статті, я відмітила частину українців, які живуть у паралельному світі від народу завдяки «гордій відповідальності за країну» голови уряду Яценюка. Сьогодні я продовжу цей список.

Депутати від « Народного фронту» Денис Зензерський має прибутку за 2014 рік 40 млн грн, Льовочкін – 10 млн грн дивідендів, Єремеєв – 24 млн грн дивідендів, прем’єр-міністр Яценюк у банках – 13,3 млн грн, міністр юстиції Петренко у банках – 15,5 млн грн, міністр екології Шевченко – прибуток за рік – 3,17 млн грн, вклади – 21 млн грн, міністр фінансів Яресько у банках – 47,9 млн грн, Сергій Клюєв – 70 млн грн прибутку, Євген Геллер – 60 млн грн, Юхим Звягільський – 12 млн грн, Денис Омельянович – 11 млн грн, Королевська – 1,3 млн грн, Валерій Писаренко – 65 млн грн у банку, віце-прем’єр-міністр Зубко –  дивіденди 190 тис. грн, міністр МВС Аваков – вклади 9 млн грн, прибутки сім’ї: отримано з Італії 25,3 млн грн, міністр інфраструктури Пивоварський – цінні папери 1,3 млн грн, дивіденди – 244 тис. грн, віце-прем’єр-міністр Кириленко – рахунок в банку – 1,3 млн грн, міністр аграрної політики Павленко – дивіденди сім’ї 75,4 тис. грн, голова Верховної Ради Гройсман – 1,4 млн грн,  мер Харкова Кернес – 12,5 млн грн.

У депутата БПП Дубневича – 30 об’єктів нерухомості, у т.ч. 8 житлових будинків і 3 квартири, у його сім’ї – 2 будинки і 15 квартир.

За 2014 рік оприлюднили свої доходи і стали мільйонерами троє суддів: суддя Балюк – 1,2  млн грн прибутку, суддя Прокопенко – 2,1 млн грн, Голова Верховного Суду Романюк – 2,1 млн грн прибутку. Майнові декларації служителів Феміди – Вищого адміністративного суду: найбільші доходи суддів Адміністративного суду – від 877 тис. грн до 1,256 млн грн, у той час як доходи їх сімей становлять від 753 тис. грн до 4 млн 281 тис. грн.

Багато депутатів-мільйонерів, у яких на рахунках є десятки мільйонів доларів, без докору сумління отримують виплати з Держбюджету на оренду житла.

За даними Нацбанку, за 4 місяці роботи Степан Кубів, висуванець від Майдану, коли очолював Нацбанк, отримував у середньому 137815 гривень на місяць.

Крім того, Кубів отримав 4219 гривень у рамках викладацької чи іншої некомерційної діяльності. І він не мав ніякого докору сімління на тлі масового зубожіння народу. Напевно, за ці свої «якості» він і був обраний представником Президента у Верховній Раді.

Відчуваєте «гордість» влади за нашу країну і таких її жителів? У окремих олігархів навіть є власні літаки. А послати літак за своїми громадянами в Непал у держави немає навіть хоча б одного справного літака. Соромно за державу, за її керівництво.

Складається враження, що влада і народ живуть у паралельних світах, які ніколи не перетинаються.

А хотілося б почути і статистики, хто і скільки із простого люду отримує дивідендів у країні яценюків, бо, напевно, усі ваучери і вся власність за безцінь перейшла у руки ділків від влади.

Мені, наприклад, від Лисичанського нафтопереробного заводу ВАТ «ЛіНОС» було нараховано 19 грн 99 коп. за 10 років, або по 1 грн 99 коп. за рік, і це при тому, що ВАТ «ЛіНОС», який ФДМУ оцінював в 1 млрд дол., був проданий нашими державними «мужами» за 53 млн грн або на той час 10 млн дол., що в 100 раз дешевше від фактичної вартості. Хотілося б знати, хто пограбував країну на цій оборудці, і в чиї кишені перекочували дивіденди мої і десятків тисяч таких же українців, що вклали ваучери у цей вкрадений державними мужами об’єкт і в інші збудовані руками простого люду об’єкти.

Цікаво знати, яку суму дивідендів дають усі приватні підприємства України? Цю цифру частково засвітила Ю. Тимошенко, яка на одному із телешоу проінформувала, що якби багатії заплатили за рік 17% дивідендів, то держава отримала б додатково 20 млрд грн. Розв’язавши просте рівняння, знаходимо, що дивіденди, отримані багатіями України, становлять 117 млрд грн за рік.

І ось на фоні такої «могутньої відповідальності за країну» наш уряд нарешті вирішив «ощасливити» громадян нечуваним раніше підняттям тарифів на комунальні послуги. 

Ось також інші результати діяльності нинішнього уряду і інших владних керманичів, правоохоронних органів. До цих пір не накладено арешт і не повернуто в державу майно Януковича і його поплічників. Європа потихеньку знімає арешти з більшості банків Януковича під час гордої відповідальності прем’єра за країну.

За 23 роки не було видно жодної прив’язки прізвища Яреми до гучних справ боротьби з корупцією, і чи не за ці якості він був виставлений Порошенком на високу посаду Генерального прокурора України? І лише при тиску патріотично налаштованих депутатів Ярема за свою злочинну безвідповідальність і саботаж слідства був усунутий із посади і найбільше, що йому загрожує, – «політична відповідальність». При Яремі не було подано в Євросуд повної доказової бази на поплічників Януковича, у т.ч. і на самого Януковича. Ніхто не покараний за смерті Небесної Сотні 

За цей період ніхто з високопосадовців-хапуг не впійманий і не покараний. Усі тихо і безкарно виїхали зі своїми капіталами і рахунками за межі країни, а третина тих, хто довів країну до зубожіння і власне могли б сидіти в тюрмі, сидять у Верховній Раді завдяки гордій відповідальності прем’єра за країну.

Підприємства України за 9 місяців 2014 р. отримали 168 млрд грн збитків, у той час як у фінансовій сфері зросли прибутки у 4 рази.

За результатами перевірок Держфінінспекції, роботу якої вперто блокує фракція Яценюка, було викрадено із державної казни і не повернуто 7,5 млрд грн державних коштів.

Хоча Держфінмоніторинг направив у правоохоронні органи 619 рахунків від фізичних і юридичних осіб, а взагалі були направлені матеріали по підозрілих операціях на суму 133 млрд грн, фактично нічого не зроблено. 15 млрд грн планував уряд Яценюка залучити за рахунок конфіскованих коштів від продажу конфіскованого майна, а за три місяці цього року до бюджету України повернуто лише 5 тис. 14 грн 05 коп. Економічні злочини у нас займають 60% всієї прибуткової частини бюджету України.

У нас немає закону арештовувати майно, записане на третіх осіб.

Сім’я президента Обами отримала у 2014 році дохід в сумі 477 тис. дол., з них 93 тис. дол. – податки, 71 тис. дол. – благодійні внески. Із 2008 року, коли він став президентом, його прибутки знизились у 5 разів. Із прибутку 477 тис. дол. у 2014 р. зарплата становить 400 тис. дол., а решта – продаж книжок. Чи зміг би Обама, навіть бюджет університетів якого більший від бюджету України, змагатися з нашими мільйонерами та мільярдерами по статках? Наші олігархи без честі і совісті, давно уже переплюнули по статках усіх європейських президентів, у тому числі й Обаму. І в той час, коли більшість мільярдерів США прийняли рішення половину своїх прибутків передати на користь народу США, наші мільйонери та мільярдери ніколи цього не зроблять, і велика кількість поранених і скалічених наших відважних воїнів змушені через телебачення збирати кошти у простого народу на лікування і протезування.

Державна служба геології продала дві ліцензії на використання нафтогазових родовищ у Полтавській і Сумській областях за 3,2 і 3,4 млн грн, хоча їх ціна була на аукціоні 6 млн грн.

У грудні 2014 р. Міноборони закупив вугілля 16 тис. тонн на суму 20 млн грн, яке виявилось непридатним. 19 грудня приватна фірма «Чайка» у державного підприємства закупила дизельні двигуни за 1 млн грн, а через три дні перепродала їх Київському бронетанковому заводу за 1,6 млн грн, отримавши при цьому чистого навару 600 тис. грн. Державне підприємство Маріупольський морський порт купило листовий прокат по 20 тис. грн за тонну, у той час як на ринку його ціна складає 9 тис. грн. Міноборони закупило спальні мішки на 34 млн грн по ціні 920-950 грн за штуку, у той час МВС купило такі ж спальні мішки по 460 грн за штуку, корупційний відкат – 17 млн грн.

Із 2014 року на початок 2015 р. через рефінансування в офшори було вивезено 17,6 млн дол. За період з 1.01.2014 р. по 1.02.2015 р. напряму банкам було перераховано 121,8 млрд грн на рефінансування і на сьогодні 109 млрд грн не повернуто Національному банку.

Засновані Януковичем і його командою банки уже після революції отримали 19,2 млрд грн, замість того, щоб бути конфісковані в оплату того, що награбував Янукович у держави.

Лише «ПриватБанку» Коломойського в якості рефінансування Національний Банк перерахував 25 млрд грн. Це в той час, коли «ПриватБанк» був настільки стабільним і багатим, що міг би сам рефінансувати Національний Банк сьогодні.

Емісія грошей в січні 2015 року становила 31 млрд грн. Це основна причина падіння національної валюти, і печатний станок включився по команді уряду Яценюка.

За останні два роки із країни вивезено 56 млрд дол. і на рефінансування пішло 222 млрд грн. Це пряма корупція уряду.

Оборонна промисловість продала 27 тис. автоматів приватній фірмі по ціні дитячих іграшок – 460 грн за штуку, а ця фірма потім продала у роздрібну торгівлю по 17 тис. грн за штуку.

Київський бронетанковий завод перерахував трьом приватним фірмам 30 млн грн, як нібито за неіснуючі корпуси БТР під наглядом Укроборонпрому.

Фірми Арбузова і Клименка, колишніх міністрів Януковича, до цих пір передають дані з касових апаратів магазинів усього 1 грн за день, але враховуючи те, що в країні налічується 221 тис. апаратів, їм щомісячно перераховують 6,6 млн грн.

За 1 квартал 2015 р. тільки з бензину бюджет недоотримав 1 млрд грн акцизних зборів.

Заступник міністра МВС Сергій Чоботар був затриманий у Фінляндії під чужим ім’ям із паспортом іншої країни.

Цікаву інформацію виставили в Інтернеті патріотично налаштовані депутати Верховної Ради: в 10 областях України керівниками або їх заступниками в ОДА і РДА, поставленими за часів Порошенка, 59 чол. членів Партії регіонів або близьких до них осіб, що співпрацювали з регіоналами. 10 іноземних інвесторів подали судові позови проти України щодо захисту власних інтересів   

Ось лише деякі приклади економічної діяльності уряду Яценюка і економічних реформ під його керівництвом, ось результати діяльності уряду сьогодні, за які взяв відповідальність Яценюк і гордо несе її далі. За цей час рівень бідності зріс на 30%.

У нормальних країнах за подібні дії керівний урядовець незалежно від рангів мав би добровільно подати у відставку, або його вигнали б в три шиї. А наші намертво присмоктались

до державного корита, і їх і кліщами не відірвеш – висмоктують останню кров у народу. І хоч саміт ЄС – Україна, який відбувся в Києві 28 квітня, фактично був провальним, наші телеканали показують лише схвальні виступи Президента і Прем’єр-Міністра про його результати і кожний день рапортують про досягнення України по реформах і її інтеграції в Європейське товариство.

І як висновок: Президент Європейської комісії Юнкер навіть відмовився назвати Україну Європейською державою, щоб запобігти або відмовити Україні в праві подавати заявку на членство в ЄС, бо подавати заявку можуть лише «європейські держави».

Єврокомісар Йоганнес Тан заявив, що чекає від України справжньої конституційної, судової реформ та реформи прокуратури. Ми з нетерпінням очікуємо на ці реформи. Ще він додав:

«Якщо українська влада обмежиться лише словами про прихильність реформам, результат буде дуже нехорошим».

Наш Президент навіть образився, що європейці не помічають реформ, а канал IСTV 28.04.2015 року відмітив: «В Україні інформація про саміт Україна в ЄС подається в лаковій формі».

Проводячи драконівські методи по оббиранню населення шляхом підняття захмарних цін на комунальні послуги, усі прекрасно розуміють, що це глухий кут, шлях у прірву, це ступор для економіки, бо ті, хто виробляє продукти харчування, одяг, взуття, меблі, не зможуть їх продати. Тарифи, визначені сьогодні Урядом Яценюка, хамські, корупційні, не ринкові. Нещодавно голова фракції «Батьківщина» Ю. Тимошенко повідомила, що по офіційним даним в Україні населенням використано 21,5 млрд м3 газу за рік, із них 19,54 млрд м3 газу добувають в Україні. Собівартість українського газу становить 510 грн за 1000 м3. Із видобутого українського газу 6,3 млрд м3 добувають олігархи по ціні 510 грн, а продають його по 7188 грн за 1000 м3. Із видобутого у 2014 р. державними підприємствами газу 4 млрд м3 держава чомусь віддала олігархам, а не населенню, тим самим ще більше оббираючи людей.

Отже, курс Яценюка на підвищення тарифів веде Україну до колапсу, бо Європа не зможе постійно робити вливання в недемократичну, неєвропейську державу. Єдиним джерелом реформ є деолігархізація країни, тобто відбирання у олігархів і передача в державну власність  награбованого свого часу майна  в період ваучерної приватизації.

Сьогодні Президент заявив, що перегляду приватизації не буде. Це означає, що він консервує порядок, за яким награбоване у держави майно, вироблене за десятиріччя руками мільйонів трудящого народу, залишається у олігархів, і щорічні і довічні дивіденди в мільйонних розмірах будуть залишатись у кучки грабіжників, а народ отримуватиме комбінацію з трьох пальців.

Наші урядовці наївно вважають, що в Україні, як і в Росії, сталася повна деградація населення. Введення тарифів на житлово-комунальні послуги, які люди не в змозі оплачувати, а також залякування конфіскацією житла за несплату (що автоматично приведе до великої кількості бездомних, працюючих за юшку або таких, що вийшли красти або вбивати) – реалізація перетворення українців у рабів, вимушених не думати про майбутнє, дітей, а піклуватися про те, щоб держава змогла надати їм  субсидію. І влада, позбавляючи громадян права на гідну оплату пенсій і праці і заганяючи в убогість, намагається реалізувати механізм, при якому громадянин повністю безправний і не в змозі прожити в країні без підтримки держави.

Говорячи про неперегляд приватизації,  наші мільйонери – урядовці, депутати – бажають  і дальше збагачуватись за рахунок українського суспільства, не рахуючи людей за рівних собі, так і не усвідомили, що Революція Гідності ще не закінчилася. Реалізація плану зубожіння людей, коли людина повністю залежить від держави, приведе до краху, тому що українці – уже європейці, готові знищувати своїх гнобителів. Однак сьогодні свідомість і розум народу на порядок перевищує бажання і помисли багатіїв-олігархів, і народ не допустить такої несправедливості, хоч як би Президенти цього бажали і озвучували.

І нарешті я хочу довести до свідомості всіх деякі Божі Закони, які діють незалежно від бажань і помислів всіх людей і в тому числі можновладців любих рангів.

А на останок я хочу розповісти одну притчу. Коли тонув «Титанік», один із присутніх на кораблі звернувся до Бога і попросив: «Боже, Боже милостивий, нехай я заслужив цю кару, але за що ж ти караєш інших?» На що Господь Бог відповів: «Я довго збирав вас на цей корабель».

Так що, панове можновладці, урядовці всіх рангів, схаменіться. «Титанік» чекає.

Світлана Гейко, м. Гадяч

LIVE OFFLINE
track image
Loading...