Лісовим пожежам – заслін

Лісовим пожежам – заслін

Лісовим пожежам – заслін

Поділитися новиною

Лісовим пожежам – заслінСпекотні травневі дні змушують людей шукати захисту від сонця під кронами дерев та поблизу водоймищ, тому більшість громадян виїздить за місто. На превеликий жаль, на відпочинку люди забувають про елементарні правила пожежної безпеки в лісі, спричиняючи пожежі. Щорічно в державі реєструється, у залежності від гідрометеорологічних умов, у середньому від 2,7 до 7,8 тисяч лісових пожеж, які завдають неабиякої шкоди навколишньому природному середовищу і великих збитків народному господарству. Причому такі пожежі приборкати дуже важко.

Із метою запобігання виникнення пожеж інспекторським складом Гадяцького РС ГУ ДСНС України в Полтавській області спільно із працівниками міліції та лісового господарства проводяться рейдові перевірки можливих місць відпочинку людей у лісових масивах. Шановні відпочиваючі, пам’ятайте! Джерелом пожежі в лісі є необережно кинутий сірник або недопалок, а залишена на сосновій галявині пляшка чи уламок скла, фокусуючи сонячне проміння, здатні спрацювати як запалювальні лінзи, що призводить до самозаймання лісових масивів.

Щоб відпочинок був лише приємним  

Усім нам хочеться зробити відпочинок незабутнім. Але ж головне не лише поїхати на відпочинок із гарним настроєм, а й повернутися з іще кращим. Вода рятує від літньої спеки, притягує своєю прохолодою, але варто пам’ятати, що купатися краще в спокійну безвітряну погоду при температурі води не менше +18?С, повітря – не нижче +24?С. А на сьогоднішній день вода в річці холодніша, і людині без спеціальної підготовки в такій воді купатися не варто.

На жаль, у цьому році в Гадяцькому районі вже стався один нещасний випадок на воді, загинула людина. Тому Гадяцький районний сектор державної служби з надзвичайних ситуацій звертається до жителів району із застереженням. Якщо Ви не маєте спеціальної підготовки, утримайтесь від купання у відкритих водоймах, дочекайтесь, поки вода не стане теплішою. Не відвідуйте водойми наодинці, будьте обережні, бережіть своє життя і життя своїх близьких!

В. Губський, начальник Гадяцького РС ГУ ДСНС України в Полтавській області 

LIVE OFFLINE
track image
Loading...