Гадяцька прокуратура повернула державі землі на понад 15 млн грн

Гадяцька прокуратура повернула державі землі на понад 15 млн грн

Гадяцька прокуратура повернула державі землі на понад 15 млн грн

Поділитися новиною

Гадяцька прокуратура повернула державі землі на понад 15 млн грнЗавдяки представницькій діяльності прокуратури Гадяцького району в порядку господарського судочинства цьогоріч із незаконного користування державі повернуто 595 га земель вартістю понад 15 млн грн. Ще один позов прокуратури про повернення земельної ділянки, площею 295 га, вартістю понад 7 млн грн, перебуває в провадженні суду. Про це повідомив прокурор Гадяцького району Іван Сагайдачний.

Прокурор пояснив, що у квітні минулого року Гадяцька районна державна адміністрація додатковими угодами про поновлення договорів оренди передала у користування 4 суб’єктам господарювання земельні ділянки, загальною площею 890 га, без виготовлення та затвердження технічної документації із землеустрою щодо встановлення меж земельних ділянок та з порушенням порядку поновлення договорів оренди.

«Такі дії суперечать вимогам ст. 33 Закону України «Про оренду землі» та ст. 55 Закону України «Про землеустрій», що й стало приводом для пред’явлення до суду 4 позовів», – констатував Іван Сагайдачний.

Прес-служба прокуратури області

LIVE OFFLINE
track image
Loading...