51-а сесія Гадяцької міської ради

Дитячий майданчик буде оновлено

Дитячий майданчик буде оновлено

Поділитися новиною

Дитячий майданчик буде оновлено16 квітня відбулась  51-а сесія Гадяцької міської ради. Питань у порядку денному було чимало,  ось найцікавіші:

Можемо порадувати автомобілістів: на сесії було затверджено перелік проектно-кошторисних документацій по капітальному ремонту міських вулиць:

 проїзної частини вул. 50-років Жовтня (на 356 тис. 538 грн) – ремонтувати збираються від великого Круга до спуску на міст;

вулиця Лохвицька (на 360 тис. 538 грн);

вул. Героїв Майдану (на 360 тис. 538 грн);

вул. Набережна Грунь (на 201 тис. 332 грн);

вул. Сергія Білохи  (на 201 тис. грн).

Також  уже затверджена документація на ремонт тротуарної доріжки по вул. Шевченка  (на 258 тис. 388 грн), але кластимуть не асфальт, а плитку (від школи-інтернату до Центру зайнятості). У подальшому обіцяють зробити ще й тротуар на Тельмана, де недавно поклали нову дорогу.

На 81 тисячу 427 гривень планують відремонтувати  у ДНЗ №9 харчоблок, сантехніку та вентиляцію.

 Оновлюємо дитячий майданчик

100 тисяч гривень виділили МКП «Комунсервіс» із бюджету розвитку міського бюджету для придбання атракціонів та малих архітектурних форм на дитячий майданчик. Зі слів міського голови, нинішній стан дитячого майданчика не у найкращому стані – термін використання багатьох гойдалок закінчився, та й атракціони саморобні. Пропозицій щодо постачальників безліч, але до обговорення прийматимуться усі існуючі варіанти.

Пора робити ремонт!

У далекому 1978 році Валентині Солодун виділили квартиру. За роки мешканка не приватизувала квартиру, а тепер, згідно чинного законодавства, просить міськраду привести житло у нормальний стан – замінити сантехніку, провести газ і т.д.

Це питання можна назвати найобговорюванішим цього разу: були такі, хто схвалював ремонт, а були й противники. Деякі депутати стверджували, що родині заявниці були надані предмети сантехніки, б/в, але в гарному стані. Та жінка від них відмовилась, просить тільки нове.

Міський голова, проконсультувавшись із багатьма інстанціями, зробила висновок, що потрібно робити ремонт. Та під час голосування думки депутатів знову розділились. Остаточне рішення – відмовити жінці.

Дайте знижку!

Орендар банно-прального комбінату Іван Мороховець знову попросив надати йому пільгу 70% за оренду приміщення, як це було попередні роки.

Нагадаємо, на одній із минулих сесій його прохання, щодо пільги відхилили.

Тепер через неможливість сплати за оренду підприємство заборгувало міській раді 14 тис. грн.

Оскільки послугами підприємства користуються лише інваліди і пенсіонери, а терцентр вони взагалі обслуговують безкоштовно, можна було б і піти на поступки. Комунальні платежі КПП «Дана»  платили справно, а от із новою ціною за оренду не впорались (без пільги платити потрібно 4800 з урахуванням індексації).

Мало не посварившись під час обговорення, зваживши усі можливі варіанти, депутати так і не прийшли до спільного і залишили це питання на довивчення спеціально створеної для цього комісії.

Оксана Кириченко

LIVE OFFLINE
track image
Loading...