Боржники по зарплаті

Боржники по зарплаті

Боржники по зарплаті

Поділитися новиною

Боржники по зарплатіУ рейтингу заборгованості підприємств по заробітній платі Гадяцький район займає чільне місце. Найчастіше тягне нас донизу ТОВ «Гадячсир». Станом на 1 квітня 2015 року борги сягнули  3 мільйонів 946 тисяч 600 гривень. Нарешті із лідерів-боржників вирвалася Гадяцька філія «Райавтодор». Порівняно з минулим роком, в якому спостерігалося щомісячне збільшення заборгованості на загальну суму 224 тис. 700 грн, з початку 2015 року і донині зарплатних боргів у підприємства не зафіксовано.

Досі потопає в борговій ямі готель  «Жовтень» (133 тис. 500 грн). Нагадаємо, що підприємство знаходиться у стадії ліквідації. За рахунок продажу першого поверху планують погасити заборгованість. Але щось охочих купити ласий шматочок у центрі міста небагато. Очевидно, ціна кусається. 

Енергонезалежність або як бюджетні заклади борються з паливною кризою

Серед освітніх закладів району централізоване опалення мають два загально-навчальних заклади; один обслуговується твердопаливною котельнею, що обслуговується спецорганізацією; 6 мають котельні на твердому паливі; 6 – теплогенераторні на твердому паливі; один має пічне опалення на твердому паливі; 7 знаходяться у стадії переходу із газового опалення на тверде паливо; 8 мають газифіковані теплогенераторні; в одному навчально-виховному комплексі  газифікована теплогенераторна; один позашкільний навчальний заклад має теплогенераторну на твердому паливі; в одному ПНЗ система опалення спільна із ЗНЗ.

На твердому паливі працюють теплогенераторні та котельні у Великобудищанській, Рашівській, Римарівській, Розбишівській, Сватківській, Гречанівській, Плішивецькій школах, а також у Гадяцькій СШ №3 та районному Будинку дитячої та юнацької творчості.

Відділ культури також працює над енергоефективними заходами. Зокрема, замінено вікна та двері на пластикові у приміщеннях Гадяцької музичної школи, центральної бібліотеки імені Лесі Українки, Петрівсько-Роменському, Краснолуцькому, Краснознаменському, Веприцькому СБК, Петрівсько-Роменській, Краснознаменській, Краснолуцькій сільських бібліотеках; перекрито дах на металочерепицю в ІІ корпусі дитячої музичної школи, проведено утеплення вікон та дверей; улітку цього року планується замінити газові котли у І корпусі музшколи.

Пічне опалення мають 14 закладів культури, газове – 10. Котли на твердому паливі забезпечують тепло в семи СБК (Бобрик, Книшівка, Ручки, Мартинівка, Мала Побиванка, Березова Лука, Красна Лука).

Електроопалення мають шість закладів культури (Вельбівка, Книшівка, Краснознаменка, Розбишівка, Римарівка с/к (гримувальні), кімната гурткової роботи у Красній Луці). Електрообігрівачами обігрівається Соснівський СБК.  У цьому році заплановано встановити котли на твердому паливі у Плішивецькому, Рашівському та Соснівському СБК.

***

Також перейшли на тверде паливо КП «Комунсервіс», історико-краєзнавчий музей і заярський дитячий садочок.

Олена Савченко (за інформацією апаратної наради)

1 коментар до “Боржники по зарплаті

  1. Мені цікаво, яким же чином ТОВ “ГАДЯЧСИР” може “тягнути наш район донизу”, сплачуючи щомісяця мільйонні податки у бюджет?!

Comments are closed.

LIVE OFFLINE
track image
Loading...