Розрахунок розміру субсидії

Розрахунок розміру субсидії

Розрахунок розміру субсидії

Поділитися новиною

Розрахунок розміру субсидії Розрахунок щодо визначення розміру субсидії для відшкодування витрат на оплату житлово-комунальних послуг здійснюється в такій послідовності:

1) Визначається обов’язкова частка плати за житлово-комунальні послуги:

– обчислюється середньомісячний сукупний дохід сім’ї за попередній календарний рік (без урахування податку з доходів фізичних осіб);

– середньомісячний сукупний дохід ділиться на кількість членів домогосподарства, і таким чином визначається середньомісячний дохід на одну особу;

– дохід на одну особу ділиться на розмір прожиткового мінімуму на одну особу в розрахунку на місяць (1176 грн), тобто визначається співвідношення середньодушового доходу родини до розміру прожиткового мінімуму на одну особу;

– отриманий результат ділиться на 2, а потім множиться на 15 (за базовий варіант узято обов’язкову плату за житлово-комунальні послуги у розмірі 15% доходу родини при доході на одного члена сім’ї на рівні двох прожиткових мінімумів), і таким чином визначається відсоток обов’язкової плати за житлово-комунальні послуги.

Примітка: Таким чином, відсоток обов’язкового платежу сім’ї визначатиметься для кожного домогосподарства індивідуально, у залежності від сукупного доходу сім’ї.

2) Визначається загальний місячний розмір плати за житлово-комунальні послуги у межах соціальної норми житла та соціальних нормативів користування житлово-комунальними послугами.

3) Визначається розмір субсидії як різниця між вартістю плати за житлово-комунальні послуги у межах соціальної норми житла та соціальних нормативів користування житлово-комунальними послугами і обсягом визначеного платежу.

Приклад

У житловому приміщенні зареєстрована сім’я, що складається з одного пенсіонера (чоловік) та одного працюючого (дружина).

– Розмір плати за житлово-комунальні послуги, виходячи із соціальних норм та соціальних нормативів користування послугами, згідно даних організацій-надавачів послуг, становить 400 гривень.

– Середньомісячний сукупний дохід сім’ї за попередній календарний рік складає 2500 гривень: 1200 гривень – пенсія чоловіка, 1300 гривень – заробітна плата дружини (без урахування податку з доходів фізичних осіб). Середньомісячний сукупний дохід на одну особу складає 1250 гривень (2500:2=1250 гривень).

– Визначається обов’язкова частка плати за послуги (%): 1250:1176:2*15=7,97%

Тобто сім’я повинна сплачувати за житлово-комунальні послуги 2500*7,97%=199,30 грн, а решта плати за житлово-комунальні послуги є субсидією 400 грн – 199,3 грн=200,7 грн.

В. Тарасенко, начальник управління

LIVE OFFLINE
track image
Loading...