Як не крути, а шари хочеться завжди…

Як не крути, а шари хочеться завжди…

Як не крути, а шари хочеться завжди…

Поділитися новиною

Як не крути, а шари хочеться завжди…«…Ми хотіли, щоб нам зробили ремонт у під’їзді. Живемо у 5-етажці, квартири приватизовані. А от наш ЖЕК сказав: «Здайте гроші на фарбу, а ми пофарбуємо». Так я б хотіла дізнатись, чи повинні ми платити, квартплату ж платимо? Та й народний депутат нам сказав, щоб не платили самі. Ми і заяви до комунальників писали. А сусіди із низу пофарбували вже давно за свої кошти – та й усе…»

З такою, можна сказати, «халепою» звернулась до редакції мешканка міста. Ми ж, звісно, пообіцяли допомогти. Та…обговоривши цю тему, вирішили звернутись до жителів приватизованих квартир у багатоповерхівках.

Шановні, хотілось би запитати у вас: звідки у ваших світлих головах з’явилась думка, що хтось повинен щось робити за вас? Чому, приватизуючи квартиру, ви не перекладаєте обов’язки на себе? Не повністю, а хоча б якусь частину?

Керуючись чим, ви робите дорогезні ремонти, а потім чекаєте, поки ЖКГ залатає дірявий дах? З якою метою ставите елітну сантехніку, а потім демонтуєте її через несправність каналізації? Чому шукаєте кому б пожалітись на відсутність гойдалки у дворі?  Чому ходите щодня облізлими сходами і вернете носа від «пахучих» сходових майданчиків,  замість того щоб раз зібратись і відремонтувати ваш РІДНИЙ будинок?

Чому так? Таке враження, що живете лише сьогодні, а завтра збираєтесь переїжджати. Це ж навіть не орендована, а ВАША ВЛАСНА приватизована квартира, яка після вашої смерті (не дай Бог, звісно, живіть до ста літ!) залишиться вашим дітям чи онукам.

Перестаньте шукати винного. Ви ж нічим не відрізняєтесь від власників приватних будинків, які власноруч влаштовують свій побут, за власні кошти ремонтують і дах, і стіни, і сантехніку, і паркани, самостійно дбають про дозвілля своїх дітей, майструють пісочниці, купують гойдалки і басейни…

Варто нагадати про тих, хто віднедавна перестав чекати «із моря погоди» і почав обживатись у багатоповерхівках самотужки (свідченням цього є купа фото із розмальованими під’їздами, які жителі присилали нам тогоріч на конкурс). Та й на минулорічних сесіях міської ради депутати неодноразово наголошували на співфінансуванні ремонтних робіт: збираєте частину коштів, а ЖКГ допомагає.

Беручи до уваги той факт, що «Гадяч-житло» зараз не в найкращому становищі у зв’язку із несплатою  платежів, це, мабуть, було б найкращим варіантом. А міська влада активно підтримує ініціативні громади будинків, котрі взяли на свої плечі турботу про власні помешкання.

Тож, любі наші, пора б вже зрозуміти: добрий «містер Пропер» не прийде і не пофарбує вам стіни! Закочуйте рукави і беріться до роботи. Дбайте про ваше майно самостійно, тим паче у такий скрутний для держави час.

Оксана Кириченко

Ст. 10 ЗУ «Про приватизацію державного житлового фонду»

Стаття 10. Утримання приватизованих квартир (будинків):

1. Утримання приватизованих квартир (будинків) здійснюється за рахунок коштів їх власників згідно з Правилами користування приміщеннями житлових будинків та прибудинкових територій, які затверджуються Кабінетом Міністрів України, незалежно від форм власності на них.

2. Власники квартир багатоквартирних будинків є співвласниками допоміжних приміщень будинку (клітки, підвалу, даху і т.д.), технічного обладнання, елементів зовнішнього благоустрою і зобов’язані брати участь у загальних витратах, пов’язаних із утриманням будинку і прибудинкової території відповідно до своєї частки у майні будинку.

4 коментарі до “Як не крути, а шари хочеться завжди…

  1. Интересный бля подход! А за кой хер я тогда плачу 150 грн. за ком. услуги??? А с дома где-то 7000 грн. в месяц капает (могу и ошибаться). Это типа за вывоз мусора и уборку дворником прилегающей территории??? Выходит, либо у дворников зарплата как у депутатов, либо мусор вывозят на мерседесах.

  2. Недалека пані оксано, вам статті тільки на заборі писати. вас люди просто запитали, а ви тут “умнічаєте” своїми іронічними статтями

  3. от і я ніх** не розумію а за який вибачте х** я квартплату плачу якщо вона моя????? я підїзд не приватизовував і на який х** він мені чистий та прибраний потрібен

  4. Ув. Оксана Кириченко. Вы я так понимаю желаете, в случае чего, воспользоваться бесплатным медобслуживанием? Но ведь ваше здоровье – оно ведь ваше собственное. Мед.работники не заставляли вас появляться на свет и тем более болеть. И вообще нахера им восстанавливать ваше родное здоровье. Оно же ваше родное, а не их. Вы мне очень напоминаете Ирму Крат, которая когда-то работала видимо на вашем месте. Такая же ТП как и вы.

Comments are closed.

LIVE OFFLINE
track image
Loading...