Всеукраїнський день баяна, акордеона

Всеукраїнський день баяна, акордеона

Всеукраїнський день баяна, акордеона

Поділитися новиною

Всеукраїнський день баяна, акордеонадо 80-річчя Гадяцького училища культури ім. І. П. Котляревського

Започатковане у минулому році свято баяна, акордеона привертає увагу численних шанувальників цих улюблених народних інструментів як в музичних школах, так і в училищах культури, музучилищах та консерваторіях. Адже гармонь, баян, пізніше акордеон ще декілька десятиліть тому були дуже популярними в народі. Вони були обов?язковим атрибутом музикування в сім?ях, без них не обходились гуляння, весілля, концертні програми.

Не стало осторонь свята і наше училище культури , яке за 80 років свого існування підготувало сотні випускників-народників, левова частина із яких – виконавці на баяні та акордеоні. Серед них заслужені працівники культури України А.Темник, директор Хорольської ДМШ, В.Тамілін, викладач Сумського коледжу культури і мистецтв, диригент Сумського музично-драматичного театру драми та музичної комедії ім. М.С. Щепкіна, та багато інших, які працюють в усіх куточках України.     

Тож 23 березня 2015 року, в рамках святкування Всеукраїнського дня баяна, акордеона, у Гадяцькому училищі культури відбувся святковий концерт, у якому взяли участь студенти спеціалізацій «Народне інструментальне мистецтво», «Народне пісенне мистецтво», як початківці, так і випускники. Були представлені солісти-баяністи, дуети баяністів, змішані дуети. У програмі прозвучали твори українських та зарубіжних композиторів, сучасна музика. Глядачі щирими оплесками вітали студентів Валерію Голуб, Володимира Гвоздика, Людмилу Кіяшко, Альону Кузьменко, Олега Левченка, Владислава Вознюка, викладачів баяна, акордеона Олександра Шая, Руслана Гузія, Івана Кас?яненка, які виконали улюблені твори багатьох поколінь для баяна.

Адміністрація училища культури

Всеукраїнський день баяна, акордеонаВсеукраїнський день баяна, акордеона

 

LIVE OFFLINE
track image
Loading...