«Синдром «АТО» буде на порядок довший, ніж «афганський»

«Синдром «АТО» буде на порядок довший, ніж «афганський»

«Синдром «АТО» буде на порядок довший, ніж «афганський»

Поділитися новиною

«Синдром «АТО» буде на порядок довший, ніж «афганський»Нещодавно у Гадяцькому районі створено осередок обласної ГО «Братерство учасників антитерористичної операції Полтавщини».  Про мету та головні завдання новоствореної організації ми поспілкувались із її керівником Віталієм Козером (нині т.в.о районного військового комісара).

Звідки прийшла ідея створення громадської організації?

Товариші з Полтави, які також брали участь в АТО, а зараз звільнені по демобілізації, заснували ГО «Братерство учасників АТО Полтавщини» і запропонували мені  очолити Гадяцький осередок.

Усі ми розуміємо, що в умовах фактичної війни у країні допомога хлопцям, які повертаються із АТО, має бути першочерговою.

Розкажіть про склад організації?

Організація зареєстрована 17 лютого, тож поки що я представляю її як керівник Гадяцького осередку. В основному її члени – це діючі або колишні учасники АТО.  Частина людей знаходиться на проходженні військової служби, але вже виявили бажання співпрацювати. Тож із часом, я вважаю, наші ряди розширяться.

Яку мету ви ставите перед собою?

Перш за все, ми координуємо дії учасників АТО. Намагатимемось сприяти створенню нормальних умов по соціальній та професійній адаптації військових, відновленню їх інтелектуального здоров’я.

Організація не має ніякого політичного підґрунтя чи інтересів. Я вважаю, що синдром «АТО» буде на порядок довший, ніж «афганський». Тож основна мета –  це допомогти хлопцям повернутись до нормального життя.

Яку саме допомогу ви будете надавати?

Допомога планується різнопланова. Це і документи, які потрібно відновити, моральна і навіть фінансова підтримка, координація дій людини, працевлаштування.

Уже сьогодні ведуться переговори про реабілітацію бійців за кордоном (розбалансованість психіки після АТО досить серйозна). Плануємо об’єднувати учасників антитерористичної операції, залучати волонтерські організації, небайдужих громадян. 

Уже можете розповісти про якісь результати своєї діяльності?

Ще рано про щось говорити, але все ж результат є. Нині є домовленості з багатьма спонсорами, як місцевими, так і обласними. Потроху розширюємо програму допомоги – намагаємось влаштувати безкоштовну лікувальну допомогу в санаторіях області. Але, повторюсь, поки що все на початковому рівні.

І наостанок  розкажіть, куди можна звертатись за допомогою?

Осередок організації ще не повністю сформований, тому поки що ми не маємо постійного місця розташування.  Усі хлопці, які зацікавлені у допомозі, мають контактні номери, бо ми зв’язуємось із ними  відразу після їх повернення з АТО. Усі інші можуть звертатись на мій особистий телефон.

Дякую за розмову.

Спілкувалась Оксана Кириченко

Найчастіше військові звертаються по питаннях землі, оформленню статусу «Учасника бойових дій» і відновлення на роботі.

Телефон для звернень:  050-627-98-47 (Віталій Козер).

  

7 коментарі до “«Синдром «АТО» буде на порядок довший, ніж «афганський»

  1. после убийства мирных жителей на Донбассе потребуется реальная психотерапевтическая помощь

  2. [quote name=”Oleg”]после убийства мирных жителей на Донбассе потребуется реальная психотерапевтическая помощь[/quote]
    Ти де взявся ВЄЩАТЕЛЬ?Приходь на розмову,а не гавкай із під юбки.

  3. [quote name=”Віктор”][quote name=”Oleg”]после убийства мирных жителей на Донбассе потребуется реальная психотерапевтическая помощь[/quote]
    Ти де взявся ВЄЩАТЕЛЬ?Приходь на розмову,а не гавкай із під юбки.[/quote]

    С кем разговаривать то? Или ты до сих пор будешь отрицать обстрел Донецка и Луганска и убийство мирного населения? Ну да, брехать есть у кого поучится, ecли сам параша врет с экрана

  4. До речi, слово “кiборг”, якщо читати навпаки-“гробiк”!
    Пишайтися!!!

  5. [quote name=”несвiдомий”]До речi, слово “кiборг”, якщо читати навпаки-“гробiк”!
    Пишайтися!!![/quote]
    Да ты тут наиумнейший,даже алех со своими ссылками,нервно курит в сторонке

  6. [quote name=”Виктория”][quote name=”несвiдомий”]До речi, слово “кiборг”, якщо читати навпаки-“гробiк”!
    Пишайтися!!![/quote]
    Да ты тут наиумнейший,даже алех со своими ссылками,нервно курит в сторонке[/quote]

    Ссылки присутствуют
    Смотрите и набирайтесь ума

    http://www.youtube.com/watch?t=482&v=iqLUwPrD1Cs

Comments are closed.

LIVE OFFLINE
track image
Loading...