На сесії міської ради

На сесії міської ради

На сесії міської ради

Поділитися новиною

На сесії міської ради«Наполеонівські» плани – ремонтуємо дороги!

За словами міського голови, найгірша ситуація в нас із трьома горе-вулицями – Тельмана, Вокзальною та 10-річчя Конституції. Очільник міста переконує, що проектно-кошторисна документація вже зроблена. Ось які «захмарні» суми виділять на ремонт покриття: на вул. 10-річчя Конституції – 989 тис. 457 грн, на вул. Тельмана – 3 млн 359 тис. 469 грн (у планах – продовжити суцільне покриття від вул. Воровського, до якої дійшли минулоріч, і аж до кладовища); на Вокзальну – 990 тис. (ділянка від вул. Дзержинського до Малого круга).

Щоб останню відремонтувати повністю, необхідно 2 млн 600 тис. грн. Поки що така сума непосильна. 

Акцизний податок піде на асфальт

Міською радою та депутатами узгоджено перелік вулиць,які будуть ремонтувати за рахунок надходжень із акцизного податку. На поточний ремонт можуть розраховувати вулиці: Драгоманова, Шевченка, Соборна, Гетьманська, Степаненка, Ярова, Замкова. На капітальний – 10-річчя Конституції, Вокзальна (див. вище).

За рахунок надходжень до бюджету розвитку «підлатають» вулицю Героїв Майдану, за рахунок вільного залишку коштів – Тельмана, 50 років Жовтня, і тротуари. До речі, від школи-інтернату і до центру зайнятості тротуар покладуть плиткою.

Зауваження депутатів

Григорій Сафонов висловив невдоволення тим, що про водіїв міська рада, як не як, дбає, а про пішоходів – ні. Він зауважив, що, беручись за ремонт дороги, повинні подбати й про утримання тротуарів біля неї. «Так, ми зробимо за 3 мільйони дорожнє полотно на Тельмана, але вода з провулку Базарного від РІТС буде стікати і шкодити. Вода весь час стоїть на пішохідних тротуарах біля п’ятиповерхівок – у дитсадок чи школу не пройдеш. Треба підняти тротуар».

Його підтримав і депутат Олександр Товстий: «Погодьтеся, це проблема не лише Черемушок, але й усього міста. Ті, хто весь час їздить на автомобілі, немов в іншому світі живуть. Як тільки сам спробуєш походити гадяцькими тротуарами, то зрозумієш – ситуація катастрофічна. А мамам із колясками взагалі їздити нереально – крім того, що багнюка, ще й пішохідні доріжки в жахливому стані». Міський голова пообіцяла вирішити цю проблему.

«Да будет свєт!»                                                                                                

Перша черга вулиць на проведення капітального ремонту вуличного освітлення в 2015 році виглядає так: вул. Мічуріна, Паризької комуни, Ляскіна, Калініна, пров. Кіндратенка, вул. Мирного, Комсомольська, Комарова, пров. Дзержинського, вул. Луначарського, Академіка Павлова, Терешкової, пров. Базарний, вул. Карла Маркса, пров. Червоний, Польовий, Волгоградський, Заводський, Першотравневий, Пролетарський, Горний, Піонерський, Некрасова, Драгоманова, Кошового, Кірова, Маяковського, Матросова, Лермонтова, вул. Осипенка, пров. Заводський, вул. Чкалова, пров. Чехова, вул. і пров. Свердлова.

У міській раді просили гадячан не панікувати, якщо в переліку немає якоїсь вулиці. Наступні черги будуть затверджуватися на подальших сесіях.

110 тисяч – допомога сім’ям бійців АТО

Саме таку суму 22 гадяцьким родинам виділили з міського бюджету. Разова матеріальна допомога складає 5 тис. грн. Їх отримають: Людмила Грищенко, Ольга Бойко, Тетяна Галочкіна, Володимир Гончаренко, Катерина Гребінченко, Марина Гезик, Аліна Давиденко, Сергій Давлетчаров, Валентина Зубенко, Надія Кишко, Людмила Коренівська, Ольга Коробка, Галина Кошман, Наталія Лидзар, Олександр Терела, Віталій Римський, Світлана Суховій, Оксана Тиндик, Леся Яланська, Юлія Устима, Олена Яременко, Таїсія Гончарова.

Також рішенням міської ради звільнено від оплати комунальних платежів жителів Гадяча, мобілізованих на час проведення АТО, та їхні сім’ї. Пільги отримують ті родичі військового, які проживають за місцем його реєстрації, або за заявою мобілізованого. Це питання виникло через те, що пільг вимагали і дружина, і батьки, що проживають окремо.

 «Ображають» дитсадки

Міським бюджетом передбачено 82 тис. грн на капітальний ремонт приміщення дитсадка №9 «Дзвіночок». Така сума необхідна на ремонт харчоблоку, системи опалення та каналізації.

Депутати обурилися, чому деякі садочки оминають увагою, зокрема ДНЗ «Берізка». На що Тетяна Савченко зазначила: «Нехай завідуюча звертається – обов’язково допоможемо». Хоча дехто з депутатів звинуватив міську раду, мовляв, звернення були, але їх ігнорують.

«Свідки Єгови» просять пільгу

Релігійна організація звернулася в міськраду з проханням надати пільгу щодо сплати податку на нерухоме майно, відмінне від земельної ділянки. Нагадаємо, що згідно з новим законодавством оподатковуються квартири, площа яких перевищує 70 квадратних метрів (комісія вирішила замість 60 кв. м), житлові будинки площею більше 120 кв. м. На першій цьогорічній сесії міськради депутати затвердили ставку податку 0,1% як для квартир, так і для будинків.

Отже, релігійне об’єднання «Свідки Єгови» («Зал Царства» на вул. Кіндратенка) повинне за рік сплатити аж 141 (!) грн. Депутатський корпус відмовив клопотанню, оскільки це смішна сума.

Голова Леніна – гроші чи музейний експонат?

Це питання стало спірним на сесії міськради. Представники Компартії прийшли відвойовувати залишки пам’ятника. Вони просили не продавати голову Ілліча, а передати її на збереження до музею. Ця тема викликала неабияку дискусію. Хтось запевняв, що якось не естетично – голову та в музей… Інші говорили, що треба шанувати пам’ять. Дехто переконував, що гроші, виручені за частину монумента, потрібні бійцям АТО, а в музей можна знайти погруддя. Словом, думки розділилися, і питання залишили на довивчення.

Олена Савченко 

Вартість готелю «Жовтень» знизили ще на 10%. Відтепер остаточна ціна – 664,005 60 коп. На попередніх аукціонах не було жодного покупця.  


 

На сесії міської ради підтримали клопотання перед РДА про присвоєння почесного звання. Депутат Лариса Окаянченко отримала почесне звання «Мати-героїня».


 

25 тис. грн виділили з міського бюджету на придбання двох мотокіс для «Комунсервісу».


 

15 тис. виділено на придбання камер відеоспостереження.

  

1 коментар до “На сесії міської ради

  1. Если бы все платили нормально налоги,то и бюджет пополнялся нормально,а так 70 процентов бизнесменов стараются все афюрничать.Например бизнесмен Яловый пооформял весь свой бизнес на продавцов,и теперь все они пидприемци,а он лиш собирает денюжку!

Comments are closed.

LIVE OFFLINE
track image
Loading...