Пакунок зі сміттям веде до господаря

Пакунок зі сміттям веде до господаря

Пакунок зі сміттям веде до господаря

Поділитися новиною

Пакунок зі сміттям веде до господаряОсь такий пакуночок із паперами, покритими пліснявою, принесли активісти на засідання сесії міської ради. Як виявилося, то докази «сміттєвого злочину», вчиненого одним із гадячан.

– На купу вивезеного сміття (легковий причіп – точно) наткнулися, коли поїхали відпочивати до річки. Таку «знахідку» виявили напроти 3-го пляжу, – розповідає Олена Будник.

Серед гори непотребу знайшли і дуже цінну річ – папку з паперами, на одному з яких була написана заява: «Голові товариства «Союз Чорнобиль» Бовсунівському В.М. Трикоз Володимира Івановича, м. Гадяч, пер. Островського, 2/2».

До речі, уже не перший пакунок із вказівкою власника приносять у міську раду. Як борються з проблемою чиновники, ми запитали у заступника міського голови Михайла Харлана.

– Ми поїхали перевірити місцевість, де активісти знайшли «докази». Дійсно, купа сміття там чималенька. Поїхали за вказаною у паперах адресою. Там живе вже не Трикоз, а інша родина, яка купила частину цього будинку. Я їм виписав запрошення на адмінкомісію. Чоловік запевнив, що ніякого відношення до цього сміття не має, бо недавно купили хату і ще непотріб не вивозили, навіть показали мені його. Хазяйка, яка продала житло, у Москві. Потім знайшли серед купи сміття ще й зошит 1999 року, де вказано: 7-А, належить Трикоз. Звернулися в школу №3, де навчалася дівчина, там дізналися координати батьків. Вийдемо на її матір – будемо розбиратися.

Словом, заступнику міського голови треба бути ще й слідчим.

– Був випадок, коли знайшли сміття жительки Веприка. Але ми навіть не маємо права виписати на неї протокол, бо це може зробити тільки сільська рада, – продовжує Михайло Харлан.

Хоча були й результативні справи, коли за сміття довелося сплатити штраф. Нині сума адмінпорушення, передбаченого ст. 152 «Порушення правил благоустрою», передбачає штраф 340–1360 грн для громадян та 850–1700 – для посадових осіб.

Тож викидання сміття в несанкціонованих місцях загрожує не лише штрафом, а й неабияким соромом. Ми обіцяємо друкувати випадки порушення в тижневику. Тим самим «прославимо» чиєсь ім’я на весь район.

Олена Савченко

LIVE OFFLINE
track image
Loading...