Апаратна нарада

Поділитися новиною

По селах немає пожежного транспорту

За три місяці 2015 року на території району виникло 13 пожеж. З них 11 – у житловому секторі , 1 – на транспортному засобі та 1 – на відкритій території (міське сміттєзвалище). Із 11 пожеж  – 8 сталося у сільській місцевості. Чому так? На це питання дав відповідь головний пожежник району Василь Губський.  Проблема – непридатний стан пожежного транспорту в селах. У Рашівці, Книшівці, Плішивці  машини не працюють, у Веприку та Сватках  – несправні.

– Останній випадок взагалі вразив. Пожежна машина доїхала до Бірок – і закінчився бензин, – розповідає голова РДА О. Матюшенко.

Він наголосив сільським головам зайнятися цим питанням, зокрема, заключити договори з с/г підприємствами, на балансі яких така техніка точно є. І правильно, бо чекати пожежну машину з Гадяча не завжди розумно. Нашими дорогами доїхати вчасно вкрай важко. 

Немає чим вакцинувати дітей

Цю проблему вкотре озвучили на апаратній нараді. Закупівля туберкуліну буде здійснена лише  при надходженні вакцини БЦЖ, якої не вистачає навіть на державному рівні. За словами головного лікаря району, її немає у продажу, та й аналогів поки що не існує. За 2014 рік вакциновано 155 дітей, ревакцинацію у віці 7 років здійснено лише  шістьом, тоді як потрібно 102 дітям.

Загальна потреба вакцини – 457 доз. 

До слова, у 2014 році від туберкульозу померло 9 хворих.

Які підприємства відмовляються роздавати повістки?

Із січня 2015 року призвано 114 осіб. Близько 2000 тисяч чоловік «запрошено» на медогляд.  

За словами т.в.о. військового комісара Р. Москаленка, досі відмовляються брати повістки. До цієї проблеми додалася ще одна – ряд підприємств  також не хочуть брати на себе відповідальність. Це такі як «Гадячсир», «Техмолпром» та «Метангазавто».  Сума штрафу за порушення закону збільшилася – від 10 до 30 неоподаткованих мінімумів.

Не всі готові до евакуації

Відповідними органами проведено перевірку захисних споруд району. Усього налічується  102 протирадіаційних укриття та 1 сховище.  Міській раді належать 28 «бомбосховищ».  Непридатними залишаються  укриття в Сарському та Лютенському Будинках культури, Мартинівському дитсадку та філії ПАТ «Полтаваобленерго».

Олена Савченко (за інформацією з апаратної наради) 

LIVE OFFLINE
track image
Loading...