Війни з комунальниками

Війни з комунальниками

Війни з комунальниками

Поділитися новиною

Війни з комунальникамиМайже кожного тижня до редакції звертаються люди зі скаргами на комунальників: у когось дах тече, у когось холодно у квартирі. Минулий тиждень також не пройшов без нарікань у сторону ЖКГ. 

«Я на 4-му поверсі, то мені першій на голову ллється! – бідкається Тамара Некрасова, жителька будинку №11 по вулиці Швидкого. – 20 років живу у цьому будинку, то 20 років дах і тече!  Стеля геть поцвіла, шпалери не тримаються, усе сиплеться. Ходили  у «Гадяч-житло», і на словах звертались, і заяви писали. Приїдуть, щось поколупаються, а дах усе одно тече!

Уже почали відро ставити під потьок, так приходиться чергувати, бо кожен час повне набігає».

Із такою халепою звернулась до нас жінка від імені усіх жителів будинку. Та якби ж тільки вода не давала спокою – ще й «тепла» немає. Тамара Олексіївна розповідає, що позначка градусника у квартирі не піднімається вище 14 градусів. Неодноразово звертались жителі і до комунальників. Ті приїжджали, робили перевірки, та нічого не можуть зробити, кажуть «тиску не вистачає».

«У мене донька живе у першому під’їзді, а я у останньому. Так у неї завжди тепло,  а у нас – холодяка! А у нас же усе як має бути – і лічильник стоїть. А попробуй не заплати! Ми терпіли, а тоді просто таки перестали платити за опалення, так вони на нас у суд подали і тепер із зарплати вираховують!» 

Коментар керівника КПТГ «Гадячтеплоенерго» Олександра Гавриленка:

 «Подібних скарг від жителів цього будинку до нас не надходило. Котельня за даною адресою працює у нормальному режимі. Також додам, що балансова належність підприємства, тобто теплові мережі, на відстані 1 м до будинку наші, а вже безпосередньо за розподіл тепла у будинку відповідальність несе КП «Гадяч-житло».  У будинок тепло заходить, а далі його не можуть нормально розподілити».

Коментар керівника КП «Гадяч-житло» Артема Гусака:

«На 3 лютого до нас надходила вхідна заява. Виїжджала ремонтна бригада, яка зробила відведення талої води лотками. До настання тепла, знову ж таки, ми не зможемо нічого зробити.

З приводу низької температури у квартирі: власниці потрібно написати заяву, комісія приїде і зробить заміри. Мірятимемо температуру хоч кожного дня, допоки не відрегулюємо».

Хто правий – так відразу і не розберешся. Та хотілось би запитати самих жителів. Чи не дешевше було б один раз відремонтувати покрівлю, ніж кожного року переробляти у квартирі ремонт? Ви, як ніхто, уже мали б знати: якщо хочеш щось зробити, то зроби це сам – дешевше буде.

От як, наприклад, жителі Гагаріна, 88. Місцеве ЖКГ уже 6 років ремонтує їм дах. Та все безрезультатно, навіть сильніше текти стало. Тож, не чекаючи  чергового потопу, жителі звернулись до комунальників. Ті сказали, які матеріали треба купити, і за окрему плату пообіцяли зробити. Та чомусь  мрія мешканців будинку не здійснилась. Приїхав начальник і сказав: «Як такі розумні, наймайте когось іншого і робіть».

Тепер навіть не знаємо, що й порадити. Ніби й бажання є у людей, і матеріали купили, а робити немає кому. А ЖКГ ніби й робить, але марно.

Оксана Кириченко

LIVE OFFLINE
track image
Loading...