ДАІ чи «СтопХам» – хто боротиметься з паркувальниками?

ДАІ чи «СтопХам» – хто боротиметься з паркувальниками?

ДАІ чи «СтопХам» – хто боротиметься з паркувальниками?

Поділитися новиною

ДАІ чи «СтопХам» – хто боротиметься з паркувальниками?«Круг», універмаг «Росія», критий ринок – цей проблемний клаптик міста, як бермудський трикутник, притягує до себе все більше невдоволень. Стихійна торгівля, автомобільні затори, ще й до всього – недобросовісні паркувальники. От зранку, приміром, можна спостерігати таке: підприємці «вдало» зупиняються на Кругу (по кілька машин) і потихеньку, оминаючи рух транспорту, несуть свій крам на базар. Складається враження, що тут паркуються ті, хто не встиг зайняти місце перед універмагом. Але ж і там стоїть знак «Зупинка заборонена».

Тож порушників у нас ого-го! Тоді ж виникає одвічне питання: «Чим займається ДАІ?».

ДАІ чи «СтопХам» – хто боротиметься з паркувальниками?З конкретними зауваженнями ми й звернулися до інспектора ВДАІ з обслуговування Гадяцького району ст. лейтенанта Олега Фенька. За його словами, за минулий рік складено 27 протоколів: 22 за ігнорування знаку «Зупинка заборонено» і 5 – за «Зупинка на перехресті». Сума штрафу за обидва порушення однакова – 255 гривень.

Але погодьтеся, це лише капля в морі, адже й сьогодні порушників можна ловити чи не кожної години. Чому ж тоді не діє «дорожній патруль»? І на це питання, як не дивно, але відповідь знайшлася. Згідно з розпорядженням районної влади працівники Державтоінспекції нині працюють на цілодобовому посту в районі Заяру. І звідти – нікуди. Автомобіль у інспекторів один, а отже паралельно вести патрулювання неможливо. Пост знаходиться на Гадяцькій горі, але чи приносить він бажаний результат? За півдня працівники ДАІ зупинили кілька машин за порушення правила знак «стоп». І все.

– Цей пост був би ефективним, якщо б в’їзд у місто був один, щоб не можна було об’їхати нас, – говорять Олег Фенько та Сергій Іллющенко.

Пересувний патруль, звичайно, був би дієвішим, адже водії б знали, що десь чатує ДАІ, тому й остерігалися б.

– Усі вже знають, що ми стоїмо на одному місці. От сьогодні приїжджав до нас чоловік, каже: «То ви вчора стояли на горі?» Кажу: «Я. Так там і сьогодні стоять». А він мені: «Хе, не знаю, сьогодні я поїхав старою горою». От вам і результат… – продовжує Олег Фенько.

Чи допоможе пост у боротьбі з рухом важковагового транспорту? Навряд чи. Адже й справді в’їздів у місто кілька, та й, за словами самих інспекторів ДАІ, логіка деяких далекобійників така: «Я краще 250 гривень штрафу заплачу, ніж їхатиму вашими об’їзними».

Чому ми на словах ідемо в Європу, а на ділі не запозичуємо досвід тих же західних сусідів? У них стаціонарних постів немає, а діє пересувний патруль.

— Ми не повинні стояти на одному місці. Нам треба рухатися. От подивіться: за колишній рік найбільше ДТП трапилося саме в сільській місцевості. Було б добре, якби ми контролювали весь район, – говорить Олег Григорович.

Повертаючись до теми паркування біля «Росії». Раніше водіям-порушникам «примостити» автомобіль заважали цементні вазони (міні-клумби). Після того, як їх прибрали, місце стало для багатьох улюбленим, особливо в години торгівлі. Вазони перенесли на місце для паркування біля аптеки №16. Але вони там тільки заважають.

– Виходить, що до магазину можна під’їхати, а до аптеки – ні. Тепер машини стають перед клумбами, на дорозі. А якщо людина з вадами, то як їй дібратися? – говорить Олег Фенько.

У цьому ж проблема паркування і навпроти «Горизонту», де насправді зупинка передбачена лише для громадського транспорту.

Схоже, що якщо ДАІ не завжди в силі боротися з горе-паркувальниками, то на хвилі масової активності докотиться й до нас народна «служба» «СтопХам», яка соромить водіїв наклейками: «Мені начхати на всіх, я паркуюся, де хочу». 

19 протоколів складено з початку року за порушення вимог дорожнього знаку «Рух вантажним автомобілем заборонено», 60 – у 2014 році.

9 протоколів –  за порушення правил зупинки та стоянки.

15 – за порушення правил проїзду на пішохідному переході.

112 протоколів складено за водіння у нетверезому стані. Якщо брати 365 днів, то виходить, що кожні три дні траплявся водій напідпитку. Прикро, але в минулому році саме в нашому районі за це порушення складено найбільше протоколів.

У 2014 році сталося 115 ДТП: 41 – із потерпілими, 9 загинули, 56 травмовано.

Олена Савченко

LIVE OFFLINE
track image
Loading...