«Оце у вас таке «Люкс-авто»?

Поділитися новиною

– …Хочу розказать, як возять у нас пасажирів на Київ. Щоб хоч люди знали, – зі своєю історією прийшов до редакції Олександр Шимка.

Минулої суботи він відправляв батька в столицю на операцію. Записався, як і годиться, раніше – у четвер. У слухавці пролунало: «О 13.40 будьте біля «Росії».

– Я привіз батька з Хитців, мабуть, хвилин за 20 до очікуваного від’їзду. Дивлюся якось підозріло – ні автобуса, ні людей. Добре, що на телефоні зберігся номер. Телефоную. Хлопець бере трубку, каже: «Чекайте».

Хвилин через 10 передзвонює жінка і каже: «Автобус уже поїхав, у Петрівці зараз». Я не зрозумів. Вона: «Може, ви завтра поїдете?» Та якби я завтра хотів, то й записувався б на завтра. А треба було діда терміново відвезти у лікарню. Я тій жінці й кажу: «Оце у вас таке «Люкс-авто»?» А вона не хоче й балакать: кидає трубку, – розповідає чоловік.

Він набирає номер ще раз, запитує, де хоч автобус знаходиться, щоб наздогнати його. Змушений їхати своїм авто до Петрівки.

– Добре, що хоч таксі не викликать, а так би ще в сотню обійшлося. Кажу водієві: «Як ви возите людей?» Він і слухати не схотів, – продовжує.

Як виявилося, перевізникові «Люкс-авто», до якого й записувався чоловік, довелося пересадити пасажира в автобус іншого перевізника. Здавалося б, звичайна справа – вимушене «відрядження», але ж з якими клопотами! Дідусеві-пасажирові за вісімдесят, і рідні не на жарт перенервували, бо ж не в гості їде, а на операцію. А якщо комусь на літак чи на потяг?

– Колись у мене сестра навчалася у Харкові. Мама взяла квитки по студентському, і в Полтаві не співпали якісь номери. Її оштрафували. То сестра написала статтю в газету, чи правомірно вчинили такі дії. Через місяць до нас у Хитці приїхала контролер із Полтави вибачатися, ще й п’ять гривень привезла (сума штрафу), – розповідає Олександр Миколайович.  

Голосно і пафосно називають свої послуги наші перевізники, та чи відповідає той обіцяний «люкс» дійсності?

Олена Савченко 

LIVE OFFLINE
track image
Loading...