Благодійні торги «Україна починається з тебе!»

Благодійний аукціон

Благодійний аукціон

Поділитися новиною

Благодійні торги «Україна починається з тебе!»За 200 гривень – свистик. А вам слабо?

Минулого четверга гадячани мали можливість узяти участь у справжньому аукціоні.

Благодійні торги під назвою «Україна починається з тебе!» влаштували викладачі державної спеціалізованої художньої школи-інтернату І-ІІІ ст. «Колегіуму мистецтв у Опішні» ім. В.Г. Кричевського. Вони привезли з собою різний крам – від брелоків і сувенірів до картин і вишуканої кераміки.

– Це наш перший подібний візит до Гадяча, хоча не так давно приїжджали до вас із виставкою, – розповідає Людмила Овчаренко, директор опішнянського навчального закладу.

За її словами, уже проведено 2 таких благодійних аукціони. Пілотний був у Опішні, потім – у Зінькові.

Зібрані кошти, за словами організаторів, підуть на підтримку воїнів АТО. Лише автори деяких виробів просили відсоток від вирученого. Серед робіт і ті, що виконані юними майстрами і заслуженими гончарями України.

Усього було 60 лотів: від 50 грн – до 2 тис. грн. Найдорожчий – картина з пейзажем осені. Серед лотів був і сюрприз, захований під подарунковою упаковкою. За нього змагалися керівники району, а також деякі гадячани. Усе ж лот дістався Олексію Матюшенку – більше 200 грн віддав за баранчика-свистика. Голова райради придбав сувенір, а міський голова порадувала себе намистом.

Шкода, але люду було зовсім небагато. Чи гадячанам гаманці жмуть, чи не звик наш народ до подібних заходів? Хоча й Людмила Овчаренко зізналася, що на попередніх аукціонах також було не людно, оскільки, не всі є шанувальниками цього промислу.

– Але ж ми не просто задовольняємо чийсь творчий інтерес, нині ми працюємо на мир.

Олена Савченко

LIVE OFFLINE
track image
Loading...