Апаратна нарада у голови РДА

Апаратна нарада у голови РДА

Апаратна нарада у голови РДА

Поділитися новиною

Апаратна нарада у голови РДАНове призначення

Віднедавна у районному територіальному центрі соціального обслуговування змінилось керівництво. На останній апаратній нараді відбулось представлення нового директора – ним стала Олена Миколаївна Власенко, її заступником – Лєсана Іщенко, яка сьогодні і звітувала перед присутніми про роботу місцевого терцентру.

«У минулому році соціальними послугами охопили 3421 людину.  61 громадянину з обмеженою рухомою активністю послуга «соціальне таксі».  

 

Також при терцентрі діє пункт прокату технічних засобів реабілітації – 64 особам надані у користування інвалідні візки, ходунки та милиці.  «Мобільний соціальний офіс» здійснив тогоріч 29 виїздів із наданням соціальної підтримки 277 особам». 

Чи працює нині казначейство?

Із цим питанням звернувся голова РДА до головного казначея Гадяччини Івана Остапенка.

Відповідь пролунала така: «На даний момент йде проплата захищених видатків. Не захищені видатки також проплачуються, але протягом 5 робочих днів. Поки що виконується загальний фонд держбюджету. Йде перереєстрація кредиторської заборгованості за минулі роки. Ліміту на проплату не стоїть ніякого. Тож на сьогодні усе чітко платиться».

Що робити із собаками?

Володимир Нікітенко вкотре підняв питання про бродячих собак у місті. «Захисники безпритульних тварин не дають нічого зробити », – таку відповідь ми почули від міського голови.

Смішно, чи не так? Самі захисники також нічого не зробили, щоб убезпечити жителів міста від тварин, які, до речі, стають дуже агресивними навесні.

Кому на жаль, а кому на щастя, чинне законодавство не дозволяє відстріл тварин, а лише стерилізацію. Звісно, проблема задавнена, але ж потрібно з чогось починати. 

Працівники санстанції отримали доручення перевірити стихійні сміттєзвалища, де найчастіше збираються собаки, а міську раду наполегливо попрохали розпочати роботу у цьому напрямку.

«ДНД»

На виконання Закону України «Про участь громадян в охороні громадського порядку і державного кордону» у Гадяцькому районі відновлять свою роботу ДНД – добровільні народні дружини.  У їх склад входитимуть представники організацій, райвідділу, ДАІ. Патрулювання проводитиметься згідно графіку – з 18 до 23 години. Також, зі слів голови РДА, на гадяцькій горі стоятиме стаціонарний пост ДАІ, який регулюватиме проїзд важковагового транспорту та авто із чужими номерами. 

Відразу по закінченню апаратної відбулась координаційна нарада у справах дітей із неблагополучних сімей у Гадяцькому районі. Її ви зможете прочитати у наступному випуску тижневика. 

Оксана Кириченко

LIVE OFFLINE
track image
Loading...