Міліція попереджає автовласників

Поділитися новиною

Придбати авто набагато легше, ніж убезпечитися від злочинного посягання на нього. Виявляється, навіть досвідчені водії нехтують елементарними правилами, які призводять до різного роду прикрих сюрпризів, наприклад, угонів та крадіжок.

Як показує статистика за 2014 рік, на території Гадяцького району було здійснено 33 випадки викрадення транспортних засобів, з них 8 – автомобілі, а в поточному році – 2. Як правило, крадіжки скоюють у темну пору доби. Найбільш улюблені місця «роботи» злочинців – двори, стоянки без охорони та відеоспостереження, а також місця паркування біля торгівельних і розважальних закладів. Часто зацікавлення злодіїв викликають автомобілі, залишені в малолюдних і погано освітлювальних місцях.

Тому ми вирішили ще раз нагадати деякі прості рекомендації, яких слід дотримуватись, що не залишитись без «коліс».

– Перепишіть і зберігайте при собі максимально повні дані своєї улюблениці, включаючи заводські номери двигуна, кузова, інше, щоб не шукати і не згадувати при оформленні факту викрадення.

– Користуйтеся послугами гаражів, стоянок, які охороняються, не паркуйтесь під будинком, біля під’їзду.

– Не залишайте свій транспорт без нагляду ні на хвилину, закривайте, відлучаючись у найбільш термінових справах. Часто увагу злодіїв привертають цінні речі всередині автосалону, тому не варто лишати в ній документи, гроші, сучасні ґаджети тощо.

 – Завжди звертайте увагу на підозрілих осіб, які вештаються неподалік автотранспорту, або занадто настирливих людей. Це можуть бути спільники злодіїв, які відволікають вашу увагу.

– Не довіряйте ключі від машини друзям, сусідам, знайомим. На жаль, серед них теж бувають нечисті на руку.

Але якщо так уже сталося, що ваш транспортний засіб викрадено,
постарайтеся не панікувати і не витрачати дорогоцінний час. Справі це не допоможе, а тільки нашкодить. Ви не перша і, на жаль, не остання жертва. Уникайте самостійних пошуків і розслідувань – вони малоефективні. На рахунку кожна хвилина, не зволікаючи, телефонуйте 102. А ще краще – терміново зателефонуйте до міліції по телефону 102, 099-360-03-66 або заступнику начальника – начальнику кримінальної міліції Гадяцького РВ УМВС Сергію Циганенку за номером 066-224-42-72 та начальнику карного розшуку Гадяцького РВ УМВС  Геннадію Касьяну: 099-011-52-02. Можливо, викрадачі ще не встигли втекти далеко, і, отримавши точну своєчасну інформацію, їх перехоплять на виїзді з міста.

Відповідальне ставлення до збереження власного майна значно зменшить шанси зловмисників заволодіти ним.

С. Циганенко, заступник начальника Гадяцького РВ, майор міліції 

LIVE OFFLINE
track image
Loading...