Інформація за матеріалами проведених нарад

Інформація за матеріалами проведених нарад

Інформація за матеріалами проведених нарад

Поділитися новиною

Інформація за матеріалами проведених нарадЗменшується кількість підприємців

Така інформація прозвучала на апаратній нараді у доповіді про підсумки виконання Програми розвитку малого підприємництва у Гадяцькому районі на 2013–2014 рр. Станом на 1 січня 2015 року в районі функціонує 172 малих підприємства, юридичних осіб. У 2013 році на 10 тис. населення припадало 30 підприємств малого бізнесу, станом на 1 січня 2015 року – 32. Кількість фізичних осіб-підприємців у 2013 році становила 1692. Станом на 1 січня цього року їх кількість скоротилася до 1324. За 2014 рік зареєстровано 97 нових ФОП, а ліквідовано 465.

У 2013 році в районі функціонувало 40 фермерських господарств, станом на 1 січня 2015 року зареєстровано 46.

 

Чому повістки несуть кожному третьому?

Нарешті на це питання дав відповідь голова РДА Олексій Матюшенко. Як виявилося, у нього з нашою редакцією спільні проблеми – атаки паніки від жителів району. До кабінету чиновника йдуть жінки та матері зі словами нерозуміння: чому їхніх чоловіків (батька трьох дітей чи навіть інваліда) мобілізують. Усе це очільник району пояснив просто – відсутністю реєстру військовозобов’язаних. Очевидно, пасивна 23-річна робота військкомату дає про себе знати.

До того ж, у зв’язку з формуванням загонів територіальної оборони оновлюється база даних. Тому, щоб провести облік людей, викликають на проходження медкомісії всіх – і тих, у кого «трійня», і тих, кому вже «за». Усього буде набрано 1340 чоловік.

Загони тероборони будуть розміщуватися в Красній Луці, Рашівці, Веприку, Лютеньці. Планують обладнати кімнати для зброї.

 

Із мобілізованих – 9 добровольців

Завершилася перша хвиля 4-ої мобілізації, план якої у Гадяцькому районі виконано на 98%.

За словами працівників РВК, усього було роздано 1432 повістки, не вручили повістки 983 особам.Із них на заробітках – 558, немає вдома – 422. Три особи, із відповідними поясненнями, не захотіли брати повістки. Справи оформляються і будуть передані у відповідні органи.

Направлено на медичний огляд 234 особи, з них 22 офіцери, придатними виявилися 79 і 4 офіцери. Тимчасово непридатні, з відстрочкою на 2 місяці, 31 особа, 5 з них офіцери.

Непридатні – 54. Допроходять медичний огляд 63 військовозобов’язані, з них 6 офіцерів.

Із мобілізованих – 15 добровольців, із них 11 направлено на медичний огляд,  9 виявилося придатними до військової служби. Були й такі, що не з’явилися на відправку.

До речі, Гадяцький райвійськкомат, разом із Кобеляцьким і Решетилівським, визнано кращим в області.

 

«У документах – машина є, а насправді – здана у металобрухт»

Непридатною виявилася більшість техніки, яка знаходиться на обліку у райвійськкоматі.

Як виявилося, керівники підприємств та організацій, на базі яких були автомобілі, зазвичай здавали фіктивні акти про технічний стан.

Здійснено перевірку 36 одиниць – 24 автомобілів і 12 екскаваторів на 16 підприємствах.

Як зізнаються працівники РВК, «у документах – машина функціонує, а насправді – здана у металобрухт».

Нині розглядається питання про вилучення автомобілів КамАЗ у СТОВ  ім. Духова для військових формувань. За словами очільника району, до 5 лютого повинні відправити три машини. За ремонт автомобілів узялися працівники СТОВ «Мрія», КСП «Зелений гай» та СПОП «Нива».

 

Відновлять народні дружини

Для забезпечення громадського порядку у місті хочуть відновити громадський патруль. Старшому поколінню радять загадати дружинників. Працівники райвідділу міліції звернулися до чиновників із проханням посприяти в організації охорони порядку. Для цього просять по 1 співробітнику з кожної організації. Відтак сформують роту охорони міста, в якій будуть задіяні і громадські формування.

Також у Гадячі планують посилити відеоспостереження.

 

Навчальна тривога

Державною комісією з надзвичайних ситуацій передбачено створення у межах усієї України мобільних груп, які готові оперативно реагувати на можливі надзвичайні ситуації. Гадяцький район, разом із кількома найбільшими в області, входить у зональну групу реагування. Тому проводиться навчальна підготовка. У вівторок на Соборній площі міста відбулася перевірка сил і засобів цивільного захисту, їх готовності до дій за призначенням. Було організовано з’їзд техніки, яка повинна діяти в разі ліквідації аварії на об’єктах життєзабезпечення.

Олена Савченко (За матеріалами проведених нарад)

Фото Оксани Кириченко 

У вівторок відбулася позачергова сесія районної ради, на якій підтримано «Звернення про визнання Російської Федерації державою-агресором». 

LIVE OFFLINE
track image
Loading...