Допомога родинам учасників АТО

Поділитися новиною

Минулого тижня у приміщенні РДА відбулась нарада, метою якої було відпрацювання та налагодження чіткого механізму допомоги родинам, члени яких є учасниками АТО.

Начальник управління соціального захисту населення РДА Віталій Тарасенко відзвітував перед присутніми за роботу, проведену у минулому році.

72 особових справи через управління соціального захисту населення протягом 2014 року було направлено з Гадяцького району до обласної ради на розгляд комісії про надання матеріальної допомоги.

Допомога пораненим:  отримали 16 сімей району на суму 126 тис. 500 грн.

З 12 осіб, які були поранені  при захисті країни,  отримали матеріальну допомогу 9 осіб на суму 89 тис. грн. Іншим питання виплати допомоги із обласного бюджету буде вирішено на засіданні обласної комісії у лютому 2015 року.

Із числа 3 загиблих учасників АТО  виплата допомоги проведена 1 особі на суму 25 тис. грн із обласного бюджету та 609 тис. грн – із держбюджету. Двом загиблим питання виплати грошової допомоги із обласного бюджету буде вирішене також у лютому 2015 року. Документи відправлені у грудні 2014 року.

6-ти членам сімей учасників АТО виплачена допомога з обласного бюджету у сумі 12 тис. 500 грн.

Також, із метою забезпечення соціального захисту сімей, члени яких беруть участь в АТО, спеціалістами управління соціального захисту населення перевіряється право таких сімей на призначення їм допомоги, субсидій, відшкодування витрат на оплату житлово-комунальних послуг, компенсацій, додаткових витрат на оплату послуг газопостачання, опалення, гарячої води. Кожну сім’ю повідомлено щодо можливості призначення субсидій без урахування зареєстрованих осіб, які фактично у житловому приміщенні не проживають, а перебувають у зоні АТО

Станом на 26 січня 2015 року допомогу як малозабезпечені отримають 3 сім’ї. 77 сім’ям оформлена субсидія.

2 га землі солдату АТО

Голову РДА цікавило виділення 2 га землі, обіцяних військовим АТО. Із цим питанням він і звернувся до начальника відділу Держземагентства у Гадяцькому районі  Володимира Троценка, який повідомив, що до відділу Держземагентства звернулись 19 осіб із відповідними заявами по виділенню земельних ділянок. Сільські ради  Вельбівки, Теплого, Качанове, Плішивця, Бобрика, Біленченківки, Максимівки (Римарівська с/р), Березової Луки, Харківців, Лисівки вже  виділили землю.

У свою чергу міський голова Тетяна Савченко наголосила, що у зверненні  з проханням виділення земельної ділянки потрібно точно вказувати цільове призначення землі. На жаль, міська рада не має земель сільськогосподарського призначення. Але щойно буде готова документація на землі біля школи № 4, учасники АТО першочергово отримають ділянки,  звісно, якщо бажають.

Комітет «Жінок та матерів»  учасників АТО

Віднедавна при громадському об’єднанні було створено комітет «Жінок та матерів» учасників АТО. Знаходиться він у приміщенні колишнього готелю «Жовтень» (штаб ГО «Гадяцька народна рада»). Комітет створений із метою надання допомоги рідним військовослужбовців АТО. Сюди можна звертатись для вирішення соціальних, медичних, юридичних та інших питань.  Голова комітету Людмила Грищенко знайде індивідуальний підхід до кожного.

Наостанок присутніми було вирішено, для кращого моніторингу роботи, проводити нараду кожного місяця.

Оксана Кириченко

Свої звернення можете надсилати безпосередньо до обласної комісії по наданню матеріальної допомоги (такий шлях обрали 13 сімей Гадяцького району, члени яких знаходяться в АТО):

36014 м. Полтава,

вул. Жовтнева, 45,

Полтавська обласна державна адміністрація. 

У Гадяцькому районі матеріальна допомога надаватиметься через комісію по наданню матеріальної допомоги, створену при РДА.

Для звернення потрібні такі документи: копія паспорта (1,2, 11 стор.), копія ідентифікаційного коду, довідка про склад сім’ї, копія довідки про перебування у зоні АТО, копія свідоцтва про одруження (для дружини), копія свідоцтва про народження дітей, копія свідоцтва про народження учасника АТО (матері або батьку), заява.

LIVE OFFLINE
track image
Loading...