23-річний хлопець пішов медиком-добровольцем на схід

23-річний хлопець пішов медиком-добровольцем на схід

23-річний хлопець пішов медиком-добровольцем на схід

Поділитися новиною

23-річний хлопець пішов медиком-добровольцем на східНеділя, 5 ранку. До Гадяча доїжджає реанімаційний автомобіль, який прямує з Чернігівської області. Ще кілька медичних машин поїхали попереду, ця ж затрималася у місті. Хлопці, а їх троє, зупиняються біля готелю «Жовтень», де діє волонтерський пункт. Заходять, одягнені у військову форму. Один із них, наймолодший, Саша Тихоненко – із Гадяцького району. Члени Народної ради пригощають їх кавою. Чоловіки гріються, однак видно, що нервують – далека дорога дається взнаки. Курс тримають на Дебальцеве. Туди, у зв’язку із загостренням ситуації, терміново потрібні медики.

– Саша навчається в Національному медичному університеті імені О. Богомольця. Йому запропонували піти добровольцем, бо дуже не вистачає медичної допомоги. Тим більше, він хорошу практику здобув у реанімаційному відділенні. Там такі потрібні, – розповідає мама Надія Тихоненко, яка прийшла хоч на півгодини побути з сином.

23-річний хлопець погодився. Сам говорить: «А що ж? Треба – то треба». Ще й додає, що краще зараз пройти службу, поки немає сім’ї. Бо Саша не просто зі слів знає, як важко чекати. Рідна сестра Леся з малюком уже рік не бачать тата, який із перших днів військового конфлікту боронить кордони України.

У одного з чоловіків, які приїхали із Сашею, на камуфляжній куртці шеврон із написом «Батальйон «Київська Русь». Самі ж хлопці їдуть із чернігівської «Десни», навіть просять вислати на військову частину газету з фотографіями.

Волонтери допомагають вантажити воду, якої так не вистачає в Дебальцевому (окрема подяка за надання допомоги приватному підприємцю Олегу Боцулі). Також хлопці не відмовляються від консервації, меду, сала з часником, хрону та інших харчів. Беруть і теплий одяг, рукавиці та шкарпетки, ковдри і захисні халати. Вручають волонтери і захисні обереги та листи, знають, що бійці неабияк радіють дитячим виробам.

…Уже сходить сонце, коли реанімобіль від’їжджає. Хлопці вмикають сирени – так прощаються і дякують за допомогу. Надія Миколаївна поглядом проводжає авто, а на вустах – молитва. Їй є за кого звертатися до Бога – просити терпіння собі і доньці, просити за сина, просити за зятя. Їй є ким пишатися.

Олена Савченко

LIVE OFFLINE
track image
Loading...