Вівчарка накинулась на дітей.

Поділитися новиною

«Собака бывает кусачей…» 

Цю історію нам розповіла Раїса Горова. Можливо, для когось вона буде повчальною.

Жінка йшла вулицею Енгельса разом зі дома дітьми, 13 і 15 років. Каже, що вийшли подихати свіжим повітрям і заодно вигуляти собаку.

Дорогою вони зустріли Олександра Федорова, який вигулював свою вівчарку, яка згодом і накинулась на дітей.

«Раптом, собака кинулась», – говорить  Раїса Іванівна. Я усіма силами намагалась відігнати собаку, схватила її руками і тягну. Де й сила взялася». Але яким було здивування жінки, коли на її прохання забрати  пса чоловік грубо відповів: «Йдіть на фіг!»

Щоправда згодом він таки собаку взяв на поводок. Відвів її до свого двору і знову відпустив.

Жінка сама розуміє, що він собаку не направляв. Але ж так байдуже ставитись… Адже вона могла покалічити дітей. 

На щастя, усе обійшлося. У дівчинки – незначні подряпини на руці, а у хлопця була припухлість на нозі та сліди зубів собаки. На ранок наступного дня припухлість трішки зменшилась, температури не було, тож до лікаря вони вирішили не звертатись.

Звісно, завдяки зимовому одягу пошкодження відносно незначні. Але про емоційний стан дітей судити важко. Часто дорослі бояться проходити повз великих собак. Тож який відбиток залишиться у пам’яті дітей – невідомо. 

Напад розлюченої тварини на людину може привести до дуже сумного результату. Хочемо, щоб нас зрозуміли правильно. Ця історія – не заклик до боротьби із собаками. Ми ставимося до них з великою любов’ю. Проте з різних причин (і найчастіше з не залежних від самих собак) ці тварини нагадують про те, що вони – хижаки. Просимо не забувати про це. І будьте готові при необхідності постояти за себе.

Оксана Кириченко 

LIVE OFFLINE
track image
Loading...