Не будьте байдужими і не стійте осторонь від біди

Іванов Сергій з сімєю та родичами перед відправкою в зону АТО.

Іванов Сергій з сімєю та родичами перед відправкою в зону АТО.

Поділитися новиною

Іванов Сергій з сімєю та родичами перед відправкою в зону АТО.Спілкуючись із волонтерами чи дивлячись у новинах про події на сході України, ще більше просимо Бога, щоб усе швидше закінчилося і настав мир в Україні. Те, що роблять волонтери та небайдужі жителі не тільки нашої області, а й по всій країні, неможливо описати у двох словах. Але про них також необхідно згадувати, бо це ті люди, які не ділять Батьківщину на часточки.

Хлопці, котрі на Сході захищають нас, Батьківщину, є відданими рідній землі, батьки їх виховали достойними синами України.

Кожним із них, де б вони не народилися – чи то в Полтаві, чи у Львові, чи у маленькому селі – ми гордимося. Багатьох не знаєш, але поважаєш і любиш. Про кожного можна писати вірші, балади та просити здоров’я для них у Бога.   

19 січня біля Свято-Успенського собору, у Полтаві, проходив святковий ярмарок, який організували волонтери Полтавського батальйону небайдужих, і до якого також приєдналися і члени Спілки пасічників. Відвідувачі ярмарку мали змогу посмакувати галушками, гарячими стравами, смачним чаєм, медом та медовими напоями, придбати сувеніри, які майстрині виготовили своїми руками. Усе, що смакували на ярмарку, волонтери приготували та відправили нашим воїнам у зону АТО, щоб ті змогли відчути тепло домашнього затишку.

Свято дійсно було величаве. У соборі пройшла служба Божа, яку провів владика Федір, потім освячення води на площі перед собором та в річці Ворскла. Люди з піднесеним настроєм вітали одне одного і разом з цим збирали кошти на потреби військових. Ніхто не залишився байдужим. А приклад Максима Сенчука, учня 14 гімназії м. Полтава, вразив найбільше. Хлопець наколядував 500 гривень і всі до копійки поклав у скриньку. Приємно бачити, що у наших дітях присутній дух патріотизму і розуміння складної ситуації в державі.

20 січня ми знову проводжали батальйон «Полтава» на Схід. Кожен із хлопців тримався впевнено. Рідним, близьким, друзям було сумно і не хотілося їх відпускати так далеко, але в очах солдатів ми бачили, що вони непереможні і їхній дух не зламати. Це дійсно вірні сини нашої Батьківщини.

Один із бійців батальйону, що вже втретє пішов на Схід – Сергій Іванов, родом із с. Лютеньки Гадяцького району. Закінчив Лютенську школу, з часом одружився та переїхав жити до с. Жуки Полтавського району. Але рідне село та батьків не забуває і приїздить туди часто. Має дружину Наталю, теж із Лютеньки, та двох діточок.

Батько Сергія Анатолій Михайлович працює в ДНЗ «Гадяцьке аграрне училище» техніком-пасічником. Доглядає за навчальною пасікою, навчає учнів практичним навичкам по догляду за бджолами.

Коли у листопаді 2014 року відправляли батальйон «Полтава» на Схід, працівники училища та учні разом із Полтавським батальйоном небайдужих, який очолює владика Федір, і волонтерами із м. Харкова зуміли зібрати кошти на придбання теплих речей, взуття, спальників, карематів, медичних препаратів першої необхідності та продуктів харчування для наших захисників.

Кондитерський цех м. Гадяча та ТОВ «Коровай» з м. Полтави подарували хлопцям короваї, які були доставлені на Схід, і ними смакували всі солдати. Віра Сопіна наварила хлопцям вареників у дорогу, а пасічники передали меду.

Уже традиційно ми передаємо на Схід і прапор України від ДНЗ «Гадяцьке аграрне училище», Спілки пасічників та ТРК «Лтава» із побажаннями та добрими словами, викладеними у віршах, щоб підтримати наших воїнів.

Пишу все це не для того, щоб нас похвалили, а для тих, хто ще не пройнявся. Не будьте байдужими і не стійте осторонь біди, яка є в нашій державі.

Приведу приклад волонтерів з Лютенського осередку ГО «Гадяцька народна рада». Вони зуміли зорганізуватися і надають допомогу своїм односельчанам, які на даний час захищають свою землю. Учні 5–10 класів Лютенської школи, за підтримки адміністрації закладу та під керівництвом викладача Людмили Шрамковської, виготовляють маскувальні сітки, які разом із продуктами харчування передали в зону АТО.

Тому й ви не будьте байдужими і пам’ятайте про те, що завдяки нашим хлопцям ми хоч і живемо із неспокоєм у душі, але маємо можливість вільно ходити по землі, їсти, пити та радіти дітям, які підростають у домівках, мають можливість відвідувати дитячі садочки та школи.

У кожному куточку є волонтери. Знаходьте їх та в міру можливостей надавайте допомогу.

Н. Сенчук, директор ДНЗ «Гадяцьке аграрне училище», голова Спілки пасічників Полтавської області

LIVE OFFLINE
track image
Loading...