Свіжий хліб у Гадячі

Руслан Тихоненко, Оксана Коваленко, Віта Горбатенко.

Руслан Тихоненко, Оксана Коваленко, Віта Горбатенко.

Поділитися новиною

Руслан Тихоненко, Оксана Коваленко, Віта Горбатенко.Мабуть, немає такої людини у районі, яка б не знала про мартинівську пекарню. Слава про їх випічку ходити районом. Тож тепер приємна новина для гадячан: у магазині, який у народі називають «Мартинівський», продається свіжоспечений хліб!

Ініціатором новаторства стали Олександр Сухань (АТ «Гадяцьке бурякогосподарство»)  із сином Віталієм.

«Я як керівник вважаю, що усі підприємства мають працювати ефективно. Зернові вирощуємо самі, переробляємо, не продаємо нічого. Із свого ж борошна й випічка, яку реалізовуємо майже по всьому району, аж до Миргорода. А тепер і в Гадячі є свіжий хліб», – розповідає Олександр Якович.

У магазині «Золотий колос» продаються подові хліба у формі батона – житньо-пшеничний і житній. Для випікання застосовують технологію нову для Полтавщини, але поширену за кордоном: випікається у Мартинівці, заморожується, привозиться у Гадяч. За технологією хліб не допікається 7-10 хвилин, а доходить вже на місті продажу. У замороженому вигляді термін придатності хліба до 5 діб, а у свіжому – 24 години.

Кожного дня у Гадячі випікається близько 100 хлібин. А якщо попит на нього ростиме, то господарі обіцяють випікати більше й більше.

Оксана Кириченко

LIVE OFFLINE
track image
Loading...