Хитцівські «Чорнобривці» на Прикарпатті

Хитцівські «Чорнобривці» на Прикарпатті

Хитцівські «Чорнобривці» на Прикарпатті

Поділитися новиною

Хитцівські «Чорнобривці» на ПрикарпаттіПрикарпаття – писанковий, мальовничий край, благословенний куточок нашої країни, що славиться прекрасними ландшафтами, самобутньою культурою, доброзичливими і щедрими людьми. Край колоритний і своєрідний, де збережено і донесено з глибин віків історію, традиції, народні ремесла.

У цьому ми переконалися, побувавши на запрошення Центру краєзнавства і туризму Прикарпаття на Різдвяні свята на Івано-Франківщині.

Тут культуру нашого народу намагаються зберегти і популяризувати сільські і шкільні краєзнавчі та літературні музеї, музеї-кімнати, місцеві краєзнавці, які видали чи не найбільше в районних центрах України історії сіл та селищ. Виходить тут і єдина в Україні «Енциклопедія Коломийщини».

Тож ми і їхньому повчились, і своє показали. Вишивані карти, рушники, панно дуже сподобалися прикарпатцям своєю історичною тематикою, оригінальністю, унікальністю, майстерністю, а народні пісні у виконанні нашого колективу з великим захопленням сприймали слухачі в Яремчі, Коломиї, Отинії, Івано-Франківську. Та навіть засніжені вершини Буковелю і багаточисленні відпочиваючі з радістю вітали пісні і вишивки східної України.

Заключним акордом кожного виступу був рушник «Українська єдність» у супроводі пісні «Єднаймося, вся Україно!», яку підхоплювали слухачі в інституті удосконалення вчителів, церквах та соборах, будинках культури, на вулицях і площах, біля Різдвяних ялинок.

До Прикарпаття можна приїжджати будь-якої пори року. Навесні цей край зустріне вас великодніми передзвонами і писанковими барвами, улітку – полуницями, пахучим сіном і колосистим полем, восени – родючими садами і весільними мелодіями, узимку – величними колядками і засніженими Карпатськими горами.

Саме на благодатну пору кінця літа – початку осені цього року ми одержали запрошення взяти участь у науково-практичній конференції, присвяченій етнопедагогіці. Тож говоримо Прикарпаттю: «До побачення! До нових зустрічей».

С. Корнієнко, учитель географії Хитцівської ЗОШ, учасниця гурту «Чорнобривці»

LIVE OFFLINE
track image
Loading...