Вилучено 3130 метрів браконьєрських сіток

Поділитися новиною

16 січня 2015 року у с. Степаненки шляхом спалювання було знищено засоби браконьєрського вилову риби, вилучені службою охорони ландшафтного парку під час рейдів у кінці 2014 року, а саме: 3130 погонних метрів рибацьких сіток (73 штуки різної довжини), 6 ятерів та 6 «екранів». Засоби вилову риби вилучені із річок Грунь та Псьол, а також із озер, що знаходяться на території РЛП «Гадяцький».

Сітки спалювались у присутності членів комісії: Володимира Фролова (директор РЛП «Гадяцький»), Миколи Луцая (інспектор державної служби охорони парку), Сергія Скрипки (депутат Гадяцької райради), Віталія Огризька (заступник начальника Гадяцького РВ УМВС України в Полтавській області) та Євгенії Тацій (в.о. директора КП «Інформаційний центр «Регіон»).

На завершення справи директор регіонального ландшафтного парку В. Фролов висловив подяку керівництву району за допомогу в освоєнні коштів, виділених для розвитку ландшафтного парку. Також додав, що останнім часом значно зміцнена матеріальна база парку, завдяки чому закуплено запасні частини для робочого автомобіля, спецодяг для працівників, меблі та оргтехніку.

Оксана Кириченко

Як повідомив директор РЛП «Гадяцький», на гідрологічному заказнику – болото Моховате – станом на 20 січня проводяться біотехнічні роботи. Службою охорони парку вже вирізано 83 ополонок. Незважаючи на перепади температур та значне зниження рівня води на даній водоймі, загрози задухи рибі немає. Біотехнічні роботи по нарізанню ополонок та встановленню очерету будуть продовжуватись.

 

LIVE OFFLINE
track image
Loading...