Незаконне заволодіння транспортними засобами

Незаконне заволодіння транспортними засобами

Незаконне заволодіння транспортними засобами

Поділитися новиною

Незаконне заволодіння транспортними засобамиПрацівниками СКР Гадяцького РВ УМВС України в Полтавській області (далі – Гадяцький РВ) було проаналізовано криміногенну ситуацію, що склалася на території обслуговування щодо злочинів, пов’язаних із незаконним заволодінням транспортними засобами за 2014 рік, та підведено підсумки роботи по проведенню оперативно-профілактичної операції «Автомобіль» .

Так, за звітній період, станом на 1.12.2014 року, задокументовано 24 злочини за ознаками ст. 289 КК України, із них із особами – 7, залишалось не розкритими 17, що неодноразово піддавалось критиці з боку керівництва УМВС України в Полтавській області.

Проте, за час проведення оперативно-профілактичної операції «Автомобіль» працівниками СКР Гадяцького РВ було розкрито 8 злочинів за фактом незаконного заволодіння транспортним засобом (7 – мопеди типу «Альфа», «Дельта» та автомобіль ВАЗ-2101), 5 злочинів за ознаками ст. 185 ч. 3 КК України.

Також спільно із працівниками ВДАІ Гадяцького району і працівниками Лохвицького РВ УМВС України в Полтавській області був затриманий автомобіль ВАЗ-2106, який перебував на обліку ВДАІ Лохвицького РВ УМВС України в Полтавській області як такий, що знаходиться в розшуку.

Працівниками СКР Гадяцького РВ було надано допомогу працівникам Зінківського РВ УМВС України в Полтавській області, після чого було встановлено місцезнаходження автотранспорту, який перебував на обліку ВДАІ Зінківського РВ УМВС України в Полтавській області, як такий, що знаходиться в розшуку, а саме: автомобіль ВАЗ-2101 та мопед «Альфа». 

Крім цього, працівниками СКР Гадяцького РВ було надано допомогу працівникам Миргородського МВ УМВС України в Полтавській області та розкрито незаконне заволодіння автомобілем ВАЗ-2105 та 2 крадіжки з автотранспорту акумуляторних батарей. До вищевказаного незаконного заволодіння причетні 3 неповнолітніх мешканців м. Гадяч (16–17 років).

Робота по викриттю злочинів за ознаками ст. 289 (незаконне заволодіння транспортним засобом) та ст. 185 ч. 3 (крадіжка, поєднана із проникненням у житло, інше приміщення чи сховище або що завдала значної шкоди потерпілому) КК України організована задовільно. Проте, як недолік у роботі по розкриттю та протидії незаконним заволодінням транспортними засобами слід зазначити слабку взаємодію громадських формувань і організацій із органами внутрішніх справ, адже лише з допомогою небайдужих до чужого горя громадян міліція може надати реальну допомогу людям. Також нагадуємо, що власникам транспортних засобів необхідно слідкувати за ними, виключати факти позагаражного зберігання за наявності такого приміщення. Якщо поряд знаходиться стоянка з охороною, то краще авто, мототранспорт залишити саме там.

У разі, коли ви потерпіли від рук зловмисників, ТЕРМІНОВО телефонуйте до міліції за телефоном 102 або 0993600366. Крім того, у разі отримання інформації щодо викрадення транспортних засобів ви завжди можете зателефонувати заступнику начальника – начальнику кримінальної міліції Сергію Циганенку за номером 066-22-44-272, начальнику карного розшуку Геннадію Касьяну (телефон 099-011-52-02 ).

Також ви можете звернутися на анонімну телефонну лінію Гадяцького райвідділу міліції за телефонами (05354) 2-28-00, 099-36-00-366 та повідомити інформацію, яка може становити оперативний інтерес.

Наостанок доведемо до відома населення, що деякі громадяни люблять «потеревенити» із диспетчерами екстрених служб, що суттєво уповільнює роботу міліції, і людина, яка дійсно потребує допомоги, не може вчасно зателефонувати до міліції. Такі випадки будуть постійно присікатися із застосуванням заходів впливу до винних осіб.

С. Циганенко, заступник начальника Гадяцького РВ УМВС України в Полтавській області, начальник кримінальної міліції, майор міліції 

LIVE OFFLINE
track image
Loading...