Відкриття нових окремих рахунків платникам ПДВ

Наявність податкового боргу призведе до анулювання свідоцтва платника єдиного податку

Наявність податкового боргу призведе до анулювання свідоцтва платника єдиного податку

Поділитися новиною

Відкриття нових окремих рахунків платникам ПДВГадяцька ОДПІ доводить до відома, що згідно з постановою Кабінету Міністрів України від 16 жовтня 2014 року № 569 Державна фіскальна служба та Державна казначейська служба запроваджує з 1 січня 2015 р. систему електронного адміністрування податку на додану вартість.

У тому числі планувалося відкриття до 25 грудня 2014 року Держказначейством у зазначеній системі рахунків платникам податку на додану вартість, що зареєстровані платниками такого податку згідно із поданим до 15 грудня 2014 року ДФС реєстром платників.

Такий рахунок відкривається автоматично на безоплатній основі і виключно на підставі реєстру платників податку, який орган фіскальної служби після присвоєння особі індивідуального податкового номера платника податку надсилає Держказначейству. У свою чергу, казначейська служба надсилає фіскальній службі повідомлення про відкриття електронного рахунку платника податку не пізніше наступного робочого дня з дня його відкриття. Після надходження такого повідомлення фіскальна служба інформує платника податку про реквізити його електронного рахунку.

Нагадаємо, із 1 січня 2015 року всі податкові накладні, у тому числі й ті, в яких сума податку на додану вартість не перевищує 10 тисяч гривень, підлягають обов’язковій реєстрації в Єдиному реєстрі податкових накладних (із 1.01.2015 набувають чинності відповідні зміни до п.11 підр. 2 р. XX “Перехідні положення” Податкового кодексу України).

Варто відзначити, що впровадження електронного адміністрування податку на додану вартість дозволить «детінізувати» ПДВ. Очікується, що запропоновані зміни матимуть велику соціальну значимість та сприятимуть взаємовигідному співіснуванню усіх учасників податкових відносин.

Л.М. Костюк, начальник відділу обслуговування платників податків 

LIVE OFFLINE
track image
Loading...