«Герої Майдану» VS «Леніна»

Поділитися новиною

Сесія міської ради

Минулого четверга відбулась 47 сесія Гадяцької міської ради шостого скликання. На засідання прибуло 26 депутатів.

Про що говорили на останній сесії року:

Позитивне питання

Обсяг міського бюджету збільшився аж на 400 тисяч гривень, тепер він складає відповідно 14 млн. 456 тис. грн.

Зі слів мера міста, цю суму виділили із державної дотації, щоб закінчити рік без боргів по заробітній платі, комунальним послугам і продуктам харчування.  

«Герої Майдану» VS «Леніна»

(versus – англ. «проти»)

Найобговорюванішим питанням нинішньої сесії було «Про перейменування вулиці Леніна на вулицю Героїв Майдану». Було усього: і сварилися, і мирилися, і навіть ледве до бійки не дійшло.

Повторно винести це питання на порядок денний ініціював депутат Євген Гончаров, а от до його обговорення долучились майже всі депутати, які були присутні на засіданні.

Та, на жаль, думки із цього приводу розділились. Частина вважала, що перейменування необхідне, а інші твердили, що вирішення потрібно відкласти. 

Аргументи «за перейменування», що прозвучали на сесії:

– «живемо для наступного покоління, а вони мають знати героїв»;

– «назви вулиць мають мати імена місцевих відомих особистостей або бути нейтральними, аполітичними».

Аргументи «проти» перейменування:

– заміна документів «влетить у копієчку» (за приклад навіть ставили місцеве відділення «ПриватБанку», яке після перейменування вулиці досі залишається на старій адресі (К. Лібкнехта);

– процедура заміни адреси довга;

– ветерани і жителі вулиці проти перейменування.

Утомившись сперечатись, депутати проголосували, але для перейменування вулиці не вистачило всього 1 голосу. Тож це питання ще неодноразово буде розглядатись на сесіях міської ради.

«Жовтень» подешевшав

Аукціон на колишній готель «Жовтень» оголосили вже давно, а купувати його ніхто не поспішає. Тож згідно чинного законодавства, за пропозиції постійної незалежної депутатської комісії і підтримки присутніх депутатів, ціну на готель вирішено зменшити на 20% від незалежної оцінки початкової вартості продажу. До продажу також буде залучено Центральну універсальну товарну біржу.

Нагадаємо, стартова ціна будівлі – 922 тисячі гривень (продається лише перший поверх). Поки що жодної заявки на купівлю будівлі не було. Можливо, тепер з’являться?

Ремонт трибуни

Довго ремонтували трибуну на стадіоні «Колос», але результативно. Тепер, коли робота закінчена, потрібно її оплатити. Згідно проектно-кошторисної документації заплановано виділити 203 тис. 729 грн. Але частина робіт не виконувалась, частина була замінена на інші. Тож, відповідно, і коштів потрібно менше.

Вартість виконаного об’єму робіт складає 132 тис. грн, попередньо було виділено 58 тисяч авансу. Тож тепер, після закінчення ремонту, потрібно додати 74 тис. 484 гривні.

Трактор для «Комунсервісу»

На тракторець Т-224 із відвалом і косаркою депутатський корпус виділив 98 тисяч гривень. Тепер уже, на відміну від попереднього, трактор купуватимуть у місцевого підприємця (ФОП Павленко В.С.), тож тим, кого хвилює це питання, переживати нічого.

Хто ти, загадковий ФОП «Бугаєвський»?

Пильність депутатів не можливо приспати, тож і це питання, хоч і було у списку «земельних», не пройшло повз. А йшлося в ньому про поновлення договору оренди на кілька земельних ділянок для обслуговування тютюнових кіосків із зупинками.

Представляв інтереси місцевих підприємців Олександр Товстий. Він наголосив, що кілька років тому місцева влада «зачистила» місто від кіосків, власниками яких були тутешні підприємці, мотивувавши тим, що подібних МАФів існувати не буде, а «чужому», зареєстрованому аж у Кривому Розі, дозволила встановити свій кіоск, та ще й не один. Відповідно цей підприємець платить у бюджет міста тільки орендну плату (близько 350 грн у рік), а всі інші податки йдуть за місцем реєстрації підприємця.

Тож Олександр Валентинович від імені присутніх запропонував не продовжувати термін дії договору про оренду землі, щоб тим самим дати можливість розвиватись місцевим підприємцям (які вишикуються у чергу на місце «чужинця») і поповнювати будуть вже місцеву казну.   

Тож, зваживши усі «за» та «проти», вирішено залишити це питання на довивчення.

«Службове авто…»

Депутат міської ради Олександр Шульга, за проханням ГО «Гадяцька народна рада», звернувся до міського голови із проханням надати звіт по використаному пальному, сумі коштів, витрачених на запасні частини, і показнику спідометра службового авто Михайла Харлана (нагадаємо: ГО «Гадяцька народна рада» звинуватила заступника міського голови у використанні службового авто у власних цілях).

Тетяна Савченко не забарилась із відповіддю: «Усього за 2014 рік використано 730 л бензину, тобто 3 л у день. На запчастини витрачено 2701 гривню». Також за використання службового авто Михайлу Харлану оголошено адміністративне стягнення.

Оксана Кириченко

 

Грамотами міської ради нагороджено:

Олега Чернегу за організацію активної роботи постійної комісії з питань економічної політики, бюджету, фінансів, підприємницької діяльності, торгівлі та з нагоди Дня місцевого самоврядування.

Анатолія Гузя за активну співпрацю із міською радою по вирішенню проблем на виборчому окрузі.

***

29 тис. 820 грн виділено для придбання комп’ютерної техніки на 6 міських садочків.

 

 

2 коментарі до “«Герої Майдану» VS «Леніна»

  1. А кто такие “герои майдану”??? Просто хулиганы, которые во времена смуты привели к власти вчерашних олигархов
    Результат деятельности так называемой влады-развал и обнищание Украины + жервы среди народа И все это на их совести (хотя очень сомневаюсь что она у них есть)

Comments are closed.

LIVE OFFLINE
track image
Loading...