Підростаюче покоління злодюжок

Підростаюче покоління злодюжок

Підростаюче покоління злодюжок

Поділитися новиною

Підростаюче покоління злодюжокНавчання у школі, виховання батьків та оточуюче середовище – усе це формує світогляд дитини. Особливу увагу потрібно приділяти вихованню дітей саме у підлітковому віці, адже в цей час з’являється багато спокус, устояти перед якими може не кожен.  

Значна частина підлітків, які скоюють злочин, є  жертвами байдужості батьків. І хоча статистика впевнено твердить про спад дитячих правопорушень, усе ж таки злочинність продовжує впевнено «крокувати» Гадяччиною.

Нещодавно містом «пройшла» чутка, що працюють злочинці:  десь бензопила пропала, а у когось – велосипеди. Усі речі забирали з двору серед білого дня, просто за лічені хвилини. Власники майна, звісно, звертались до правоохоронних органів, але повернути своє  навіть не сподівались.

Невідомо, чи знайшлися б ті речі чи ні, якби не випадок – біля одного із магазинів хтось розбив паркан. Цей злочин зафіксували камери відеоспостереження, що й допомогло упіймати правопорушників. А виявились ними кілька дітей, найстаршому з яких усього 14 років. Завітавши до одного з них додому, працівник міліції разом із потерпілим виявили у сараї цілий склад «добра» –   крадені велосипеди та інше.

Виявляється, малолітні злодюжки збирали містом усе, що погано лежить, в основному велосипеди. Вони їх розбирали або  просто перефарбовували і спокійнісінько собі продавали. Те, що ще не встигли спродати, зберігали вдома.

Так і влаштували дітки  цілий «промисел». Дивно, чому увагу батьків не привернуло звалище чужих речей у їхньому сараї. Це і є прикладом повної безвідповідальності батьків, яким попри особисті моральні цінності треба добре розуміти ще й те, що саме вони несуть повну відповідальність за своїх дітей (із початку року в Полтавській області до адміністративної відповідальності за неналежне виховання своїх нащадків притягнуто 500 батьків).

Та й врешті, куди дивиться людина, яка купує товар сумнівного вигляду та ще й у неповнолітньої дитини? Чому ні в кого так і не виникло питання: звідки  взявся той самий велосипед?

Питань усе більше й більше, а статистика так і залишається «сумною»: із початку року і до сьогодні на території району скоєно 8 злочинів, вчинених неповнолітніми (інформація взята із протоколу  засідання Гадяцької районної міжвідомчої координаційно-методичної ради з правової освіти населення, 26.09.2014). На профілактичному обліку в секторі кримінальної міліції в справах дітей Гадяцького РВ УМВС України в Полтавській області перебуває 13 неповнолітніх, 8 з яких перебувають на обліку в Гадяцькому районному підрозділі з питань виконання покарань.                                                                                           

З метою профілактики дитячої злочинності  здійснюються спільні патрулювання працівників міліції з представниками батьківських комітетів навчальних закладів району. Але цього недостатньо. Перш за все, потрібно виховувати дитину вдома. Та чомусь не всі це розуміють. А за відсутності домашнього виховання не дивуйтесь, якщо ваша дитина виросте «злодюжкою».

Тож, шановні жителі міста та району, будьте обережні, зараз підростає нове покоління дітей-«бандитів». Дивіться за цінними речами або ховайте їх якнайдалі.

Оксана Кириченко 

LIVE OFFLINE
track image
Loading...