Кращі з кращих – сільські ради, депутати, волонтери

Поділитися новиною

У п’ятницю, 5 грудня, у кіноконцертному залі «Дружба» об’єдналося кілька святкувань  – День місцевого самоврядування, День Збройних Сил України та День волонтерства.

У нашому районі структуру органів місцевого самоврядування  складають районна, міська та 27 сільських рад. Депутатський корпус району представляють 56 депутатів районної ради, 36 міської та 418 депутатів сільських рад.

Окрім того, за словами голови районної ради  Володимира Нікітенка, «у нашому районі громада створила Гадяцьку народну раду, яка не дублює міську чи районну раду, а  доповнює їх, представляючи інтереси громадян міста та району».

Традиційно голова районної ради як представник народовладдя підбив підсумки зробленого.

Чий внесок до районного бюджету найбільший?

Найбільшими платниками податку з доходів фізичних осіб є філія ГПУ «Укргазивидобування» – перераховано 3,5 млн грн. ТОВ «Гадячсир»  – 3,3 млн грн.

Наповнення районного бюджету відбувається і за рахунок субвенцій  із міського та сільських бюджетів. За 9 місяців 2014 року перераховано субвенцій на суму 2 млн. 427 тис грн. У листопаді цього року передали ще 411,8 тис. грн до районного бюджету. Слід відмітити Березоволуцьку с/р, яка перерахувала субвенції районному бюджету у сумі 124, 7 тис грн. Книшівська с/р є гарним прикладом  по залученню в розвиток соціальної сфери  додаткових коштів. 2 роки поспіль вона перемагала у обласному  конкурсі проектів розвитку територіальних громад.

Економія – переведення на твердопаливні котли

Нині завершено реконструкцію  та введено в експлуатацію теплогенераторні Рашівської, Римарівської, Розбишівської, Гречанівської  шкіл. Замовлено проектно-кошторисну документацію для переведення на альтернативне паливо Березоволуцької, Веприцької, Книшівської, Краснознаменської, Лютенської, Мартинівської, Сарської, Біленченківської, Качанівської, Соснівської шкіл.

Що з дорогами?

У поточному році на ремонт доріг  комунальної власності виділено субвенцію із обласного бюджету 1,8 млн грн. З них на капітальний ремонт вул. 10 річчя Конституції – 709 тис грн,  на поточний ремонт доріг і вулиць району – 1 млн 133 тис. грн, у тому числі у місті Гадячі – 334 тис. грн, у сільській місцевості – 800 тисяч грн.

 За рахунок коштів сільських рад  проведено ремонти сільських доріг  району на суму 451 тис грн.

У місті з початку року  на ремонт доріг  витрачено 2,3 млн. грн., із них 1,5 млн грн  – кошти міської ради.

Сільськогосподарські землі – наповнення районного бюджету

У 2014 році  налічується 21055 договорів оренди з власниками земельних часток/паїв. Розмір орендної плати, згідно з укладеними договорами, – більше 46 млн грн. Цього року с/г підприємства зобов’язали виплатити орендну плату у розмірі 3% за сіножаті  і пасовища та 5% за орні землі. Загальний розмір орендної плати  становитиме 76,7 млн грн.

І звичайно, яке ж свято без ушанування кращих працівників.

Найкращі та найактивніші очільники територіальних громад:

Березоволуцький сільський голова Іван Кудінов;

Краснолуцький сільський голова Оксана Павленко;

Книшівський сільський голова Тетяна Мілька;

Рашівський сільський голова  Володимир Омельченко;

Розбишівський сільський голова Олексій Коркішко;

Гадяцький міський голова Тетяна Савченко;

Веприцький сільський голова  Віктор Золотарьов;

Краснознаменський сільський голова Григорій Київський;

Бобрицький сільський голова Любов Жашка;

Великобудищанський сільський голова Тетяна Іщенко;

Соснівський сільський голова Наталія  Рибалко.

Кращими сільськими радами року визнано – Березоволуцьку, Краснолуцьку та Книшівську.

Також почесними грамотами РДА та райради нагороджено:

Надію Ілляшенко (с. Великі Будища) – кращого секретаря сільської ради;

Валентину Лободу (с. Краснознаменка) – головного бухгалтера, кращого працівника сільської ради;

Інну Рябічіну (начальник відділу управління майном  Гадяцької РДА)  – кращого працівника районної ради;

Ганну Гречку (депутат, член президії Гадяцької райради, старший науковий співробітник інституту бджільництва імені Прокоповича ) –  кращого депутата районної ради;

Григорія Сафонова (голова постійної комісії Гадяцької міської ради з питань депутатської  діяльності та етики, законності, правопорядку, прав людини, розвитку громади) – кращого голову постійної комісії.

Подяки вручили: керуючому справами апарату районної ради Наталії Мигаль, депутату райради, голові громадської організації «Територіальний досвід ветеранів праці органів  місцевого самоврядування та виконавчої влади Гадяччини»  Анатолію Цимбалу та водію райради Петру Нестеренку.

***

З нагоди 23-ої річниці Збройних Сил України грамотами Гадяцького військового комісаріату нагороджено: голову районної організації воїнів Афганістану Миколу Фісуна та голову районної організації ветеранів Івана Бережного. 

За вагомий внесок у розвиток волонтерського руху, активну громадську діяльність та з нагоди Дня Збройних Сил України подяки від РДА та райради вручено: волонтерам Сергію Маслову, Володимиру Цимбалу, Наталії Саєнко, Едуарду Герусу, Тамарі Гречкосій і громадській організації «Гадяцька народна рада» (голова – Олександр Сиваш).

Оксана Кириченко

{gallery}2014/49/tt{/gallery}

LIVE OFFLINE
track image
Loading...