5 грудня – Всесвітній день волонтерів

5 грудня – Всесвітній день волонтерів

5 грудня – Всесвітній день волонтерів

Поділитися новиною

5 грудня – Всесвітній день волонтерівВеликі зміни починаються з малих справ

«Зібратися разом – це початок. Залишитися разом – це прогрес. Працювати разом – це успіх». Генріх Форд.

Саме ці слова спадають на думку після зустрічі з Олександром Глухотою, Андрієм Силенком і Олександром Шейком. Вони, давні друзі, хороші знайомі, молоді та амбітні, об’єдналися, аби творити добрі справи.

Рік тому хлопці разом із своїми друзями заснували благодійний проект «Світ не без добрих людей» і відтоді активно ведуть волонтерський рух.

Вони взяли шефство над Розбишівською школою-інтернатом, реабілітаційним центром для дітей-інвалідів і дитячим відділенням ЦРЛ, тепер по можливості опікують ними.

– У рамках проекту ми проводимо благодійний ярмарок. Це точна копія європейського «Garage Sale». Збираємо непотрібні речі і тоді перепродуємо їх за мізерну ціну, – розповідає Олександр Шейко.

Після першого організованого ярмарку волонтери купили для дитячого відділення інгалятор. Пізніше подарували ще й три ліжечка.

Минулого року, напередодні Міжнародного дня людей із обмеженими можливостями,  у соціальному центрі реабілітації дітей-інвалідів порадували дітвору подарунковими наборами. У цьому ж році планують закупити їм спортприладдя і спеціалізовані іграшки.

Перед новорічними святами благодійники привезли дітлахам «миколайчики» – солодощі, а також одяг та взуття. Цьогоріч до Дня захисту дітей керівники проекту організували святкування і лотерею – розігрували планшет.

– Ми самі не очікували, що збереться аж 150 учасників. Було класно, – розповідають хлопці.

Звичайно ж не обходяться волонтери без залучення спонсорів. Один із меценатів, який постійно підтримує волонтерський рух,  – депутат міської ради Олег Боцула.

– Власник «Кав’ярні на Гетьманській» дає нам на ярмарок випічку. Васіф Гафаров дав ящик бананів на свято для дітей. Власник магазину «Карапуз» забезпечив подарунками. Є підприємці, які допомагають, але просять не вказувати їх. Словом, є певне коло людей, які нас підтримують, – говорять Андрій Силенко та Олександр Глухота.  

Серед добрих справ волонтерів – і купівля канцелярських наборів Розбишівській школі-інтернату (до речі, від школи є ще замовлення на меблі), і вручення вібромасажера, кварцевої лампи та дитячої шафи Гадяцькому центру соціальної реабілітації дітей-інвалідів.

За словами благодійників, їхнє основне завдання – об’єднати людей, бо разом, як кажуть, можна й гори звернути. А взагалі у планах місцевих волонтерів ще не один проект: і проведення міжнародних фестивалів, і відновлення давнього звичаю ярмаркування в Гадячі (а чому б і ні?)…

Погодьтеся, гарна ідея – відновити культурне обличчя нашого міста. Тільки б менше байдужості нашим серцям і більше успіхів цим хлопцям у реалізації задуманого.

Олена Савченко

LIVE OFFLINE
track image
Loading...