Райраді потрібен юрист

Райраді потрібен юрист

Райраді потрібен юрист

Поділитися новиною

 Райраді потрібен юристСесія районної ради

Чи день видався напрочуд вдалий, чи й справді день Святого Михайла посприяв, але на сесію райради зібралось аж 45 депутатів.  Уперше за час головування Володимира Нікітенка пленарне засідання розпочалося вчасно і проходило стисло й зрозуміло – усі питання порядку денного приймались без додаткового обговорення.

Звіт про виконання районного бюджету за 9 місяців 2014 року

Дохідна частина районного бюджету по загальному фонду за 9 місяців 2014 року виконана на 96,8% отримано доходів 125,2 млн грн.

Доходів без трансфертів надійшло 25,6 млн грн. що складає 97%.

У порівнянні з 9 місяцями 2013 року, по загальному фонду райбюджету надійшло в цілому  доходів більше на 19,4 млн грн, з них доходів без трансфертів, у порівнянні з відповідним періодом минулого року, надійшло більше на 1909,1 тис. грн.

Також до загального фонду Зведеного бюджету зараховано 98 млн грн офіційних трансфертів, з них: 48,1 млн грн (100%) дотації вирівнювання (у порівнянні з відповідним періодом 2013 року дотації вирівнювання надійшло більше на 7,6 млн грн);  0,8 млн грн (100%) додаткових дотацій; 48 млн грн (94%) субвенцій; 1,1 млн грн  (97,2%) коштів, що надійшли до районного бюджету від сільських бюджетів Краснолуцької, Плішивецької, Мартинівської та Ціпківської с/р. До районного бюджету перераховано субвенцій із міських та сільських бюджетів на суму 1,7 млн грн.

Зміни у структурі виконавчого апарату районної ради

Сталися деякі зміни у структурі виконавчого апарату райради. А саме: посаду заступника голови райради скоротили, замість неї ввели посаду консультанта голови райради з питань юридичного забезпечення. Заступника голови райради Надію Коваленко було попереджено  про можливе наступне звільнення у зв’язку зі змінами в структурі  виконавчого апарату районної ради та скороченням штату.

Надбавка голові райради

Із 7 листопада 2014 року до кінця скликання, після проходження всіх відповідних інстанцій, голові райради Володимиру Нікітенку повинні виплачувати надбавку в розмірі 10% посадового окладу за роботу, що передбачає доступ до державної таємниці.

Звернення до Кабінету Міністрів

Депутатами було прийняте звернення  до Кабміну України щодо забезпечення імунологічними препаратами населення Гадяцького району.

Нарешті сесія відбулася, і на ній були прийняті важливі питання для життєдіяльності нашого району. Щоправда, з боку депутатів прозвучала нотка критики у сторону голови райради, мовляв, засідання повинні були розпочати з хвилини мовчання на знак скорботи за загиблими солдатами. Також багатьох цікавило питання: чому на сесію не запрошують депутатів обласної ради? Адже без них важко було б вирішувати більшість питань на рівні району. Та й, зрештою, багато депутатів чекали простого вибачення від керівника району за «приниження в очах своїх виборців».

Тож, вислухавши всі претензії в свій бік, Володимир Нікітенко вибачився перед присутніми. Він також пояснив, що недопрацювання він буде виправляти, а критика усім іде тільки на користь.

Будемо сподіватись, що наші шановні депутати нарешті об’єднались і відтепер будуть прямувати одним шляхом, що приведе район до кращого життя.

Оксана Кириченко

LIVE OFFLINE
track image
Loading...