«Магніт», так тримати!

Олександр Грабенко

Олександр Грабенко

Поділитися новиною

Олександр Грабенко ОлександрГрабенко – давній прихильник телепередач  «Що? Де? Коли?», «Брейн-ринг», «Своя гра». Із самого початку заснування у нашому рідному Гадячі осередку інтелектуальних ігор «Пальміра» готував запитання та був ведучим. У 2001 році створив клуб інтелектуальних ігор «Магніт». Разом із заснуванням клубу з’явилася і дитяча філія інтелектуальних ігор для школярів, керівником якої став Олександр Кірій. З тих часів було проведено не один чемпіонат серед міських і сільських шкіл.

Назва клубу символічна, він справді, як магніт, притягує до себе людей різного віку, різних професій та різних поглядів.

Хочеться сказати декілька слів про те, як проходять ігри в клубі «Магніт». Змагання між командами проводяться за рейтинговою системою. Вона дозволяє грати не за те, щоб зайняти перше місце, а за те, щоб не зайняти останнє. Таким чином, кожна гра проходить напружено і цікаво. Після гри команда таємним голосуванням обирає кращого гравця. У кінці грального року команда, що здобула звання найкращої, стає чемпіоном сезону, а гравець цієї команди, який найчастіше обирався кращим, нагороджується «Совою мудрості». Кожні три роки серед володарів «Сови мудрості» обирається магістр клубу.

Олег КоблицяТака система була придумана не відразу. Перші декілька років клуб грав без обрання кращого гравця. З нагоди майбутнього 15-річчя «Магніту» на загальних зборах було вирішено за минулі роки у кожній з 4 команд обрати гравців, котрі грають найдовше і, нагородити їх «Совою мудрості». Першими двома фіналістами стали Катерина Чимирис, яка грає з 1995 року, та Олег Коблиця, який був другим ведучим у клубі «Пальміра» і завдяки своїй чудовій грі у

Катерина Чимирисзбірній команді приніс перемогу в м. Комсомольську на змаганнях серед Асоціації клубів України.

У наступних іграх сезону 2014-2015 буде визначено двох наступних володарів «Сови мудрості». На сьогоднішній день клуб «Магніт» став осередком змістовного спілкування жителів нашого міста, а в цьому і полягала мета його створення. Клуб відкритий для кожного, незалежно від того, хто ти, скільки тобі років та чим займаєшся.

Якщо тобі подобається гра, то, як казали герої «Книги джунглів» Кіплінга: «Ми з тобою однієї крові».

Олександр Шаманський, капітан команди «Пальма» 

LIVE OFFLINE
track image
Loading...