Ходимо, як «ёжики в тумане»

Поділитися новиною

Останні кілька тижнів гадячани бредуть увечері додому, мов герої мультфільму «Ёжик в тумане» або, якщо комусь це приємніше, як жителі туманного Альбіону. Такий неймовірний смог накриває наше рідне місто, коли масово починають палити листя.

– Не можна ж з дитиною вийти погуляти, – бідкається молода мама.

– А я не можу білизну вивісить на балкон, бо ж провоняється, – додає жінка років 50-и.

Хоч скільки не скаржаться, та палити не перестають. Ось тільки хто повинен карати порушників благоустрою – комунальники, міліція, пожежники чи еколог, якого і в районі у нас немає?

Чималий штраф (приблизно від 340 грн до 1700 грн) гадячан не лякає, бо й боятися нікого.

– Якби хоч одного-двох  штрафонули, то й палили б менше, – скаржиться 62-річний дід Олексій.

У деяких містах і селах листя та суху траву люди згортають обабіч дороги, а тоді комунальники збирають, утилізують або вивозять на сміттєзвалище.

– Чого його далеко ходити? Ви он гляньте на Зіньків! Чим менше царство, тим легше там править, чи як? Усе вичесано, вигребено – ніде й листочка немає, – ставить за приклад сусіднє місто один із жителів Гадяча.

Коли ж ми доживемо до норм і правил цивілізації ? Мабуть, для нас, гадячан, це питання вічне.

1 коментар до “Ходимо, як «ёжики в тумане»

  1. Що говорити про місцеве населення, якщо самі кромунальтники (міське підпорядкування) палять листя та гілки в парку біля памятника загиблим на ЧАЕС, перед самою райдержадміністрацією. Диму було на весь парк, адже палмли не тільки сухі гілки. Довелося шукати зх дитиною інше місце для прогулянки….Я так розумію, що у місцевої влади бракує або транспорту, або коштів на паливо щоб вивезти листя, або елементарної совісті!

Comments are closed.

LIVE OFFLINE
track image
Loading...