Чоловіку довелося «задкувати» через усю Ковалевщину

На фото: Ваговик рухається по новому покриттю на вул. Тельмана.

На фото: Ваговик рухається по новому покриттю на вул. Тельмана.

Поділитися новиною

На фото: Ваговик рухається по новому покриттю на вул. Тельмана.– От напишіть! Хай роблять щось із тими знаками. Ось дивіться, їду я з Ковалевщини і виїжджаю на головну дорогу (по плитах) і  повинен уступити дорогу тому, хто їде по головній. А там немає знака – ніякісінької позначки, – показує на пальцях місцевий активіст Петро Півень. – Знаю, скажете, вона не здана в експлуатацію. Але там дорога ж є, люди їздять. Вони плутаються. Ось недавно дві фури вперлися лоб в лоб – ні та, ні та не може повернутися. А все через те, що немає знака. Один знак стоїться від Гадяча, а відтіль немає.

Так, я й сама згадую, як часто, йдучи додому, бачила, що водії фур минали поворот на вулицю 10-річчя Конституції і заїжджали в Ковалевщину.

– А тоді з матюками ледве розверталися, щоб виїхати, – додає Петро Михайлович.

Виходить, що водії, які їдуть з Лохвицької, не знають, куди далі повертати. Недавно машина заїхала в Ковалевщину і не могла розвернутися. Це сталося саме після дощу. Чоловіку довелося «задкувати» через усю Ковалевщину. А був випадок і в минулому році, узимку, коли фура застряла в ярку в Ковалевщині. Ледве витягли – довелося шукати трактор.

– А тоді смикали-смикали – так і ночував , – згадує Петро Півень.

***

Ми вирішили звернутися за коментарем щодо дорожніх знаків на об’їзній до міського голови Тетяни Савченко.

– У нас у місті як такої об’їзної немає. Офіційно ні Тельмана, ні 10-річчя Конституції не є об’їзною дорогою. Звичайно ж, навантаження на вул. Тельмана не витримує ніякої критики. Вона будувалася просто як вулична дорога. Важковаговий транспорт, який везе більше 40 тонн – основна причина того, що вона не витримує такого тиску.

– Тетяно Миколаївно, коли миргородські дорожники ремонтували дорогу по вул. Тельмана, то головний проектувальник зауважив, що нове покриття довго служитиме за умови, якщо міська влада контролюватиме рух вагового транспорту. За його словами, один із варіантів – установлення вагів…

– Ваги якщо й ставити, то скрізь при в’їзді в Гадяч – з боку Лохвиці, Ромен… Враховуючи, що зараз усю свою продукцію нафтогазові компанії і сільськогосподарські виробники перевозять ваговиками, то уявіть, що пропускати всі ці машини через ваги нереально. Поки ставимо знаки про обмеження швидкості.

Вислухавши нарікання від водіїв та жителів міста про те, як далекобійники блукають у мікрорайоні цегельного, Тетяна Миколаївна набирає номер телефону КП «Комунсервісу». Пояснює ситуацію. Микола Ємець у слухавці відповідає, що дійсно немає знака на повороті з вул. 10-річчя Конституції до цегельного. Обіцяє  – поставлять.

Подивимось!

За словами міського голови, заборонити ваговикам їздити по вул. Тельмана не можна, оскільки немає альтернативи об’їзній дорозі. Тобто нині фури можна побачити й на вул. Тельмана, й на вул. 10-річчя Конституції. Власне, лише так ми можемо вберегти хоча б центральні вулиці міста.

Олена Савченко

LIVE OFFLINE
track image
Loading...